Otteluraportti: Severi-show toi JYPille kaksi pistettä: ”Reidet jo kramppasi”

“Peli on ohi, kun lihava leidi laulaa”, sanoo vanha sanonta. Tämä oli illan teema myös Hippoksella, kun Kärpät näytti pitkään marssivan riskittömällä esityksellä kolmen pisteen kanssa kotimatkalle. Matkaan tarttui kuitenkin lopulta yksi piste, kun JYP kairasi 3–2-jatkoaikavoiton.

JYP löysi tehonsa kreivin aikaan. Tobias Winbergin viimeisen kympin kavennusosuman perään Kasper Björqvist lähti isoista ovista ulos ja JYPille aukesi pitkä ylivoima. Pitkin iltaa tehottumuudesta kärsineen ylivoiman tuskaa lievitti Severi Lahtinen.

– Siellä välillä kannattaa kokeilla tuollaisia, kun maalivahti ei osaa niitä odottaa, mies kuvailee nollakulmasta tekemäänsä tasoitusosumaa.

Sama mies nousi valokeilaan myös jatkoajalla. Taiturimainen klap klap-kuvio Sami Nikun kanssa ja lopulta Hippoksen 3035 katsojaa juhli kotivoittoa.

– Reidet jo kramppasi, mutta pakko oli kuitenkin lähteä kun kaveri peruutteli, Lahtinen summaa voitto-osumaa.

Jukka Rautakorpi oli ylpeä joukkueen periksiantamattomasta asenteesta.

– Meillä alkaa olla uskoa ja itseluottamusta, ettemme päästä pelejä läpi sormien. Tämä antoi paljon voimaa prosessille.

Veini Vehviläinen torjui 15 kertaa.

Huolimattomat jäähyt JYPin kiusana

JYP tuli ottelun alkuun latautuneena, ehkä jopa hieman liiankin latautuneena. Tai ainakin lataus kanavoitui väärällä tavalla. Tästä kuvastimena oli molemmat ylivoimamaalit, jotka tulivat JYPin hyökkäysmaalin takana ottamien rangaistuksien jälkeen.

– Hyökkäyspelivalmius oli hyvällä tasolla, puolustaminen ei. Se näkyi siinä meidän alivoimassa, joka oli liian passiivista. Katsoimme vierestä maalit ja sitä kautta peli tasoittui, Rautakorpi kuvailee.

Toisessa erässä JYP yritti kovasti kiriä peliin mukaan myös tuloksen muodossa, mutta Kärpät puolusti johtoaan erinomaisesti. Vierailla oli muutama hyvä paikka myös kasvattaa johtoaan, mutta Vehviläisen ja puolustuksen viime hetken pelastukset estivät 0–2-tappioaseman kasvamisen isommaksi.

Näytti siltä, että erän loppuun tuli yksi pelin ratkaisukohdista, kun isännät eivät saaneet 2+2-minuuttisen ylivoiman aikana tehtyä kavennusmaalia.

– Neljän minuutin ylivoima oli heikko. Kolmanteen erään hieman vaihdoimme pelaajia, Rautakorpi kuvailee.

Pelaajavaihdot ja kova taistelutahto painoivat pelin voimakkaasti oululaisten päätyyn. Toivo alkoi kipinöidä ajassa 53.10, kun Winbergin laukaus upposi verkkoon ja alle minuuttia myöhemmin Teemu Suhonen tuli polvitaklatuksi ja JYP pääsi pelaamaan viisi minuuttia ylivoimaa.

Kiekko alkoi liikkua nopeammin ja pelaajilta nähtiin luovia ratkaisuja, joista Lahtisen tasoitusosuma oli hyvä esimerkki. Enempää kuin yksi osuma ei kuitenkaan nähty, minkä takia mentiin jatkoajalle.

Jatkoajalla molemmille ehti tulla oma paikkansa ratkaista peli, mutta lopulta JYP oli kolikon oikealla puolella. Lahtisen kauden kolmas osuma toi tärkeät kaksi pistettä hurrikaanipaitojen laariin.

– Lahtinen teki poikkeavan ratkaisun, normaalisti ei tehdä ja välillä yllättää. Hyvän peruspelaamisen päälle tuollainen itseluottamuksen kasvu, Rautakorpi kuvailee tasoitusosuman tekijää ja samalla muita suojattejaan.

JYPin kausi jatkuu lauantaina Lahdessa, kun vastassa on Pelicans.