Otteluraportti: Tutut sankarit kairasivat JYPin takaa rinnalle ja ohi

Keskiviikkoilta Hippoksella tarjosi melko tutun kaavan, kun kahden edellisen kotiottelun tapaan JYP tuli päätöserässä rinnalle ja ohi. Tällä kertaa kirittävänä oli yhden maalin takaa-ajomatka, ja loppulukemat kirjattiin 3–1.

Voiton ehdoton hahmo oli jälleen kerran Veini Vehviläinen, jolle kirjattiin 43 torjuntaa.

– Hauskaa pelata, kun riitti tapahtumia. Ei ole ikinä helppoa, kun lataus ei tule ihan luonnostaan. Hienoa, että tuli kuitenkin hyvä loppu, kassari summaa.

Kolmannessa erässä JYPin maaleista vastasivat Reid Gardiner ja Kyle Platzer. Gardinerin kauden 11. ja 12. osuma tarkoitti nousua sarjan maalipörssin kolmannelle sijalle.

– Jos yksinkertaistaa pelin juoksua, molari pelasi kaksi erää ja joukkue yhden erän. Maalin jälkeen olimme rohkeampia ja pelaamiseen tuli intensiteettiä. Veini oli niin hyvä, että antoi mahdollisuuden kasvaa lopussa, Jukka Rautakorpi summaa.

Sivujuonne keskiviikkoillassa oli Mikko Pertun debyytti hurrikaanipaidassa. Mestiksen pistepörssiä johtavan sentterin rooli jäi pieneksi, mutta otteet herättivät päävalmentajassa toiveikkuutta.

– Hän ei pystynyt pelaamaan aivan Mestiksessä nähdyllä tasolla, mutta oli kiinni joukkueessa ja sen pelitavassa. Perttu parantaa seuraavaan peliin varmasti.

HPK kamppaili isännät ahtaalle

JYP ja HPK kamppailevat sarjataulukossa samoista sijoista alemman pudotuspeliviivan yläpuolella, joten oli ennustettavissa pelistä tulevan tasainen ja tarkkaluonteinen.

Tällaista kiekkoa myös nähtiin. Kumpikaan joukkue ei juuri avauserässä maalipaikoilla juhlinut. Hitusen niskan päällä oli vierasjoukkue, joka pääsi kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta pariin kertaan.

Toiseen erään lähdettiin maalittomasta tilanteesta. Siinä Kerho istui entistä selvemmin kuskin paikalle, kun JYPin laadukkaat hyökkäykset käytännössä loistivat poissaolollaan. Tähän surena syynä oli HPK:n kyky pyörittää peliä JYPin päädyssä, jolloin energiaa hyökkäämiseen ei riittänyt.

– Vastustaja pelasi ahneesti ja oli hyvin kamppailu- sekä luisteluvoimainen. Emme pystyneet riistämään kiekkoja, vaan olimme jäjessä, Rautakorpi harmittelee.

Avausmaali nähtiin ajassa 32.14 Markus Nenosen lavasta. Tappioaseman vuoksi päätöserään kaivattiin päättäväisempää hurrikaaniryhmää.

– Vedimme erätauolla kaksi ensimmäistä erää viemäristä alas, Vehviläinen kuvailee.

Näin JYP myös teki ja tuli päätöserään hanakalla ilmeellä. Isännät pääsivät noin viiden minuutin pelin jälkeen kahden miehen ylivoimalle, minkä aika Gardiner iski komean osuman Jerry Turkulaisen upeasta esityöstä. Lisää tuli kymmenisen minuuttia myöhemmin Platzerin ohjatessa JYPin johtoon.

– Kolmannessa erässä saimme käsijarrua pois ja pelaajat vastasivat hienosti huutoon. On hienoa, kun joukkue pystyy tulemaan takaa rinnalle ja ohi, Rautakorpi sanoo.

Ottelun loppuhetkillä Gardiner viimeisteli vielä loppulukemat tyhjään maaliin ja Vehviläinen otti vielä pari näyttävää koppia lisää.

Koppeja tuli pari myös sääntöjenvastaisesti, sillä Vehviläiselle tuomittiin ottelussa kaksi rangaistusta.

– Ensimmäinen jäähy oli ihan selvä. Toisesta en vieläkään oikein tiedä, mikä siinä oli. Pitää vielä kysellä, maalivahti kuittaa.

JYPin viimeinen ottelu ennen joulutaukoa on perjantaina Mikkelissä, kun vastaan asettuu Jukurit.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen