Raportti: Ennätysyleisö seurasi JYPin kauden ehjintä peliä

Niklas Rubin vastaan JYP. Siinä oli käytännössä ollut asetelma kahdessa edellisessä ässäottelussa, joissa hurrikaanipaidat olivat jääneet pisteittä.

Tänään kaavaan tuli muutos. JYP pommitti yhden Liigan tähtivaihdeista vaihtoon hieman yli 20 minuutissa, kun taululla oli lukemat 4–0.

Lopulta kauden suurin, vajaa 4400-päinen, yleisö todisti kotijoukkueen 5–0-voittoa. Veini Vehviläisen nollapeli irtosi 23 torjunnalla. Maalinteossa onnistuivat Rasmus Heljanko, Juuso Puustinen, Kyle Platzer sekä kahdesti osunut Braden Christoffer.

– Hyökkäyspeli oli erittäin hyvää koko pelin ajan ja saimme hyviä maaleja. Toinen puoli on tietysti erittäin hieno nolla, alivoima oli hyvää tänään. Tuloksen kautta tämä oli kauden ehjin peli, Jukka Rautakorpi summaa.

– Pelasimme erittäin hyvin ja olimme selvästi parempia kuin vastustaja. Voitto maistuu vielä paremmalta, kun vastustaja pelaa samoista sijoituksista, Christoffer ajattelee.

Alku säikäytti, loppu ilahdutti

Jos Ässillä oli iskun paikka jossain vaiheessa iltaa, oli se heti ensiminuuteilla. Ässät pääsi heti alussa ylivoimalle ja kilautti kiekon tolppaan.

Selvitetty alivoima toi lisää virtaa isännille ja käytännössä koko loppuerä mentiinkin sen hyökkäyspäässä. Myös onnistumisia tuli, kun Heljanko ja Christoffer veivät JYPin kahden maalin johtoon ennenkuin pelikellossa oli neljää minuuttia.

– Olemme viime aikoina hävinneet pelejä viime hetkillä, joten halusimme tulla alusta alkaen kovaa, Christoffer kertoo.

JYPillä oli avauserässä useampiakin paikkoja kasvattaa johtoaan, mutta tässä se ei onnistunut.

Kahden maalin johto ei herättänyt harhaluuloja hurrikaaniryhmässä, vaan myös toiseen erään jäälle luisteli päättäväinen joukkue. Ehkä jopa avauserääkin päättäväisempi, sillä jo erän ensimmäisellä minuutilla JYP osui kahdesti. Tässä kohtaa osuivat vuorostaan Puustinen ja illan toisensa tehnyt Christoffer.

– Minulla on ollut viime aikoina paikkoja, jotka olen jättänyt käyttämättä. Hyvä, että nyt upposi, kanadalaishyökkääjä iloitsee.

Myös toinen erä oli JYPiltä vakuuttavaa tekemistä. Pitkät pyöritykset hyökkäysalueella väsyttivät Ässiä, eikä vastahyökkäysten uhkaa juurikaan ollut. Porilaisten ohut oljenkorsi tarjoutui kahden ylivoiman muodossa, mutta uhka Vehviläisen maalilla jäi niissäkin vähäiseksi.

Kolmas erä oli melkoista kosmetiikkaa. Platzer huudatti kotiyleisöä vielä kerran ja Ässät kilautti jälleen kiekon tolppaan, muuten erä oli melkolailla summerin odottelua. JYP piti otteen pelistä loppuun saakka varsin kliinisesti, eikä paremmasta joukkueesta jäänyt epäselvyyttä.

JYPin vuosi paketoituu perjantaina Raumalla vieraspelillä Lukkoa vastaan.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen