Raportti: JYP hallitsi, Kärpät maalasi – ”Jää vähän jossiteltavaa”

Tapaninpäivän perhepeliä Hippokselle oli saapunut seuraamaan kauden toiseksi suurin yleisö, 3780 katsojaa, joka odotti viihdepläjäystä, jollaisiksi myös kaksi kauden edellistä JYPin ja Kärppien kohtaamista olivat muodostuneet.

Pelistä tulikin vauhdikas ja jännittävä, jossa tilanteet vaihtuivat kovaan tahtiin ja tapahtumia riitti. JYP kiri pelissä kahdesti takaa rinnalle, mutta pisteille se ei lopulta riittänyt, kun Teemu Turunen laukoi ottelun voittomaalin muutama minuutti ennen pelin loppua ja kaunisteli loppulukemat 3–5 tyhjään maaliin.

– Neljäs maali oli harmittava, se jäi kaivamaan. Puolittaisesta tilanteesta kaveri sai paikan ja meillä oli aika montakin avointa paikkaa ennen sitä. Jää vähän jossiteltavaa, Jukka Rautakorpi tuumaa.

JYP oli pitkät pätkät pelissä niskan päällä, mutta Kärpät oli todella tehokas. Väitettä tukee myös maalivahtien torjunnat: Veini Vehviläinen 18, Leevi Meriläinen 30.

– Maistui hyvältä pelata ja iso katsojamäärä toi hyvän tunnelman. Tämä oli tiukka peli, joka ratkesi erikoistilanteisiin. Kärpät löi omista paikoistaan sisään, kauden ensimmäisen Liiga-pelinsä pelannut Santeri Koskela summaa.

JYPin 3–5-tappiossa maaleista vastasivat Josh Teves, Samuel Salonen ja Juuso Puustinen.

Vauhtia riitti alusta alkaen

JYP tuli peliin terävästi porteista sisään, kun heti ensimmäisiin vaihtoihin tuli parikin hyvää mahdollisuutta siirtyä pelissä johtoon. Yksi parhaista paikoista aukesi kauden ensimmäisen Liiga-pelinsä pelanneen Koskelan esityöstä, mutta Robert Rooba ei onnistunut ohittamaan kärppävahtia.

Erän edetessä pelin kuva tuli tasaisemmaksi, ja peli aaltoili paljolti päästä päähän. JYPillä oli ehkä määrällisesti enemmän paikkoja, mutta kolisuttelivat vieraatkin maalikehikkoja.

– Tapaninpäivän pelit ovat haastavia. Avauserässä oli siten paljon vauhtia ja tunnetta, puolustaminen oli vähän sinnepäin molemmilla joukkueilla, Rautakorpi summaa.

Toiseen erään tultaessa maalipaikkojen syntymistahti ei hiipunut. Pikkuhiljaa myös osumia alkoi syntyä. Ensin JYPille koitti synkkä hetki, kun Kärpät iski 17 sekunnin välein kahteen otteeseen. 0–2-osumasta kului kuitenkin vain 26 sekuntia, kun hurrikaanipaidat tulivat maalin päähän. Kyle Platzerin ja Jerry Turkulaisen komean kuvion viimeisteli Josh Teves.

Pian tämän jälkeen JYP pääsi ylivoimalle, ja viimeksi Kärppiä vastaan oman shown pystyttänyt Severi Lahtinen tarjoili Samuel Saloselle paikan, josta hän ei erehtynyt.

Tasatilanne ei kestänyt erän loppuun, kun toisen 20-minuuttisen viidennen osuman viimeisteli Arttu Hyry.

JYP lähti jälleen päätöserään takaa-ajoasemassa ja istuikin väkevästi kuskin paikalle. Paineistus tuotti erän puolivälin jälkeen tulosta, kun Juuso Puustinen tykitti väkevän laukauksen verkon perukoille.

Ailahtelevasti esiintynyt vierasjoukkue teki sen, missä se oli jo kahdesti onnistunut; nosti vielä kerran tasoa ja teki tarvittavan osuman. 3–4-johtoaseman jälkeen JYP yritti tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta siinä isännät eivät onnistuneet. Viimeisen niitin toi Turusen illan toinen osuma tyhjään rysään.

– Kolmas erä oli meidän paras erämme. Siinä olisi pitänyt hieman kliinisemmin miettiä sitä seuraavaa osumaa, kun olimme päässeet tasoihin, Rautakorpi kuvailee.

Hurrikaanipaidat hyppäävät tositoimiin seuraavan kerran torstaina, kun Ässät saapuu vieraaksi.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen