Raportti: Vuosi päättyi katkeraan tappioon

JYP lähti Raumalle päättämään vuotta voittotunnelmissa ja murtamaan ikävää Rauma-peikkoa, kun edellinen runkosarjavoitto oli lähes neljän vuoden takaa tammikuulta 2019. Ennakkoon mielenkiintoa toi myös Eetu Laurikaisen paluu tolppien väliin puolentoista kuukauden tauon jälkeen.

Alku olikin lupaava, kun JYP karkasi pelissä kahden maalin karkumatkalle. Pitkin peliä jäähyt olivat hurrikaanipaitojen harmina, ja niiden siivittämänä Lukko kipusi tasoihin ja vei pelin lopulta jatkoajalla lukemin 3–2.

– Aina nautinto, kun pääsee pelaamaan. Tuntui tosi hyvältä pitkän tauon jälkeen. Olisi vielä mukavampaa, jos voitto olisi irronnut, Laurikainen kommentoi paluutaan.

JYPin maaleista vastasivat Robert Rooba ja Santeri Koskela. Eetu Laurikaiselle kirjattiin 26 torjuntaa.

Lukko tuli kovaa päälle

Jos Laurikaisen pelituntuma oli peliin tultaessa ohut, ei se sitä ollut kauaa, sillä Lukko tuli kaukaloon todella terävästi. Hyökkäykset vyöryivät yksi toisensa jälkeen JYPin maalille, mutta Laurikainen esitti heti parastaan.

– Hyvä sisääntulo, kun ei mennyt maalia. Jouduin olemaan alusta alkaen hereillä, kassari kommentoi.

Avauserän teemana olikin maalipaikkojen laatu, eikä niiden määrä. JYP laukoi erässä neljä kertaa kohti maalia tehden kaksi osumaa. Ensin osui Robert Rooba alivoimalla ja erän loppupuolella johtoa kasvatti Santeri Koskela Sami Nikun loistavasta esityöstä.

Kahden osuman jälkeen jäähyt alkoivat olla JYPin riesana. Illan neljäs jäähy, joka raivostutti JYPin penkkiä, kostautui, kun Lukko kipusi maalin päähän Braden Christofferin istuessa jäähyaitiossa.

– Oli lämminhenkinen peli, mutta myös hyvin tunnelmaa, kun harvoin näkee Raumalla näin paljon porukkaa. Peli välillä kuumenee ja tulee erikoisia vihellyksiä. Tuomarit pelaavat omaa peliään ja me omaa peliämme, Laurikainen summaa.

Tuon jälkeen ottelun toinen erä oli jopa enemmän vieraiden hallintaa. Artjom Zagidulinin maalille aukesi useita paikkoja kasvattaa johtoa, mutta niin Lukko-vahti kuin raumalaispuolustajat vuorollaan venyivät viime hetken pelastuksiin.

Viimeinen 20-minuuttinen alkoi kuin toisen erän toisintona. JYP sai rangaistuksen, jonka Lukko hyödynsi. Heti maalin perään Lukko myös istui vahvasti kuskin paikalle, mutta JYP taisteli urhoollisesti läpi Lukon vahvan jakson.

Erän edetessä peli oli hyvin tasaista ja puolittaisia paikkoja nähtiin molemmissa päädyissä. Lopulta pisteet menivat jakoon, kun 60 minuuttia ei tuottanut enempää osumia.

Jatkoajalla JYP loi tukun paikkoja, mutta ei onnistunut nappaamaan voittoa. Kesken yhden hyökkäyksen Reid Gardiner menetti kiekon, ja Lukko rankaisi jatkoajan ensimmäisestä paikastaan.

JYPin kausi jatkuu ensi tiistaina kotiottelulla TPS:ää vastaan.

Toimittaja: Jere Korkalainen