Raportti: Harmittavan tuttu kaava toistui Turussa

Turun tiistai-illassa nähtiin harmillisen tuttu kaava JYPin tämän kauden otteluista. Hurrikaanipaidat taistelivat ja ajoittain jopa veivät peliä, mutta lopulta liian halvat päästetyt maalit hautasivat pistehaaveet.

Ottelun viimeisellä kympillä peli oli vielä 1–1, mutta kahden epäonnistuneen purkukiekon kääntäminen maaliksi siivitti TPS:n 3–1-voittoon.

– Varmaan yksi parhaita vieraspelejä tällä kaudella. Nyt täytyy sanoa, että ottaa aika koville. Pelasimme hemmetin hyvin, mutta ikäänkuin annoimme voiton pois, Patrik Siikanen kommentoi.

JYPin ainoasta osumasta vastasi Robert Rooba. Veini Vehviläinen torjui maalillaan 26 kertaa.

Johto ei kestänyt

TPS tuli otteluun huomattavasti terävämmin ja loi vaarallisia paikkoja ensiminuuteilla, mutta kun ne jäivät hyödyntämättä, JYP nappasi rytmikapulan käsiinsä.

Pitkä pätkä avauserän loppupuolesta mentiinkin pitkälti JYPin hyökkäysalueella, kun TPS ei pystynyt kuin purkamaan painetta. Yksi maalikin nähtiin, kun Robert Rooba tyypilliseen tapaansa hallitsi maalinedustaa ja nosti kiekon verkkoon.

Erän loppupuolella ylivoimamahdollisuus avasi hyviä saumoja johdon kasvattamiseen, mutta toista osumaa ei syntynyt.

Toinen erä oli vauhdikas ja paikkoja nähtiin molemmissa päädyissä. Ainoasta maalista vastasi ylivoimallaan onnistunut TPS, kun Aarne Intosen laukaus ohitti Vehviläisen.

Erän paras paikka nähtiin kuitenkin toisessa päädyssä, mutta Samuel Salonen nosti kiekon lähietäisyydeltä TPS-maalin tolppaan.

JYP tuli päätöserän alkuun terävämmin, mutta erän puolivälin tienoilla tullut Tobias Winbergin rangaistus käänsi painopisteen taas jyväskyläläisten puolustusalueelle. Vielä ylivoimalla ei kolahtanut mutta muutamaa minuuttia myöhemmin Arttu Ilomäki vei turkulaiset ensi kertaa johtoon. Maalia edelsi sekava tilanne, jonka päätteeksi purku epäonnistui ja yksin unohtuneella Ilomäellä oli helppo työ viimeistellä 2–1-osuma.

Sekavat hetket JYPin puolustusalueella saivat jatkoa heti seuraavassa vaihdossa ja vain hieman yli minuuttia myöhemmin Michael Dal Colle ratkaisi pelin. Dal Collen maalia edelsi toinen epäonistunut purku, jonka seurauksena hyökkääjällä oli helppo työ nousta maalille viimeistelemään illan viimeinen osuma.

– Kolmannessa erässä heillä oli juuri kaksi paikkaa ja tekivät maalit niistä. Tehokasta viimeistelyä heiltä, Siikanen manaa.

JYPin kausi jatkuu viikonloppuna kahden ottelun merkeissä. Perjantaina kylään saapuu myös pudotuspelipaikkaa jahtaava Sport ja lauantaina matka käy Lahteen Pelicansin vieraaksi.

– Nyt ei saisi enää antaa pisteitä pois. Perjantaina on yhdeksän pisteen peli, päättäväinen hyökkääjä toteaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen