Raportti: Heikko alku jätti JYPin pisteittä

JYPin illan teemana oli kiriminen huonon alun jälkeen. Kiriä nähtiinkin, mutta pisteille asti se ei riittänyt. Pelicans korjasi avauserän maaleilla pisteet lukemin 2–1.

– Oli meillä paikkoja tulla tasoihin, jos kiekot olisi pomppinut paremmin. ei kuitenkaan tällä kertaa käynyt niin, Sami Niku harmittelee.

Niku vastasi illan ainoasta JYP-osumasta. Veini Vehviläiselle torjuntoja kertyi 30 kappaletta.

Haastava alku

JYP oli pelannut eilen, kun taas Pelicansin edellinen ottelu oli keskiviikolta. Tämän ajateltiin tuovan vieraille etua ottelun ensiminuuteille paremman pelituntuman vuoksi, mutta asiat toteutuivat päinvastaisesti.

Vaikka JYP sai avauserän ainoan ylivoiman, Pelicans oli kaukalossa selvästi parempi. Lahtelaisivat iskivätkin kiekon kahdesti verkkoon, eivätkä lisäosumatkaan olleet kaukana.

– En tiedä, mikä alussa oli. He tulivat kovaa päälle ja jäimme alle. Valmistautuminen oli hyvä, mutta emme päässeet heti peliin kiinni, Niku kertaa.

Toiseen erään JYP tuli hieman muutetuilla kokoonpanoilla, kun Reid Gardiner ja Juuso Puustinen vaihtoivat päikseen paikkoja.

Pelin kuva hieman tasoittuikin ja toisestä erästä tuli illan vauhdikkain. Erä tarjosi kolme osumaa, joista kaksi iski Pelicans ja JYP yhden. JYP-fanien onneksi Pelicansin molemmat maalit hylättiin rikkeen vuoksi.

JYPin maali puolestaan hyväksyttiin ja siitä vastasi Niku. Minuutti ennen erän loppua tullut osuma jätti JYPille vielä hyvän ajan kiriin.

Kolmannessa erässä kiriä rikkoivat pari rangaistusta. Loppupeleissä muutama vaarallinenkin paikka lahtelaispäädyssä nähtiin, mutta kaivattua tasoitusosumaa ei syntynyt.

Loppulukemat 3–1 tulivat Lukas Jasekin osumalla tyhjään maaliin.

JYPin pístejahti jatkuu ensi viikolla kolmen pelin merkeissä. Ensimmäinen koitos on keskiiviikkona Oulussa, jolloin Niku ja hurrikaaniryhmä jatkavat taistoaan.

– Omat pisteet eivät lohduta, kun joukkue ei saa pisteitä. Niitä kipeästi kaipaamme, kymmenessä viime pelissä kahdeksasti pisteille yltänyt puolustaja sanoo.

Toimittaja: Jere Korkalainen