Raportti: JYP saalisti tuikitärkeät pisteet

JYP nappasi tuikitärkeät pisteet Hippoksen perjantai-illasta, kun Sport kaatui lukemin 4–0. Kotijoukkue oli pelin päällä käytännössä alusta loppuun saakka, mikä ilahdutti Jukka Rautakorpea.

– Voittaminen on asia, mitä pitää arvostaa. Työ sen eteen oli äärettömän kova neljän ketjun panoksella.

JYPin maaleista vastasivat Reid Gardiner, Joakim Kemell sekä kahdesti osunut Sami Niku. Veini Vehviläisen nollapeli irtosi 20 torjunnalla.

– Täytyy olla ylpeä jätkistä, he pelasivat hyvin, Vehviläinen kehuu joukkuetovereitaan.

Alusta asti valmiina

JYP istahti kuskin paikalle heti alussa, kun ensiminuuteilta alkaen tuli useampia huipputontteja. Sportin ylivoimapeli oli ollut viime kierroksilla erinomaisessa kunnossa, mutta tänään niiden aikana vaarallisimmat paikat nähtiin toisessa päädyssä.

Yksi näistä paikoista johtikin rikkeeseen, josta seuranneen ylivoiman aikana Gardiner avasi illan maalisaldon.

– Siedimme sen, ettei onnistumisia tullut heti, emmekä jääneet epäonnistumisiin kiinni, Rautakorpi kehuu.

Avauserässä nähtiin myös vahva kauden torjunta-ehdokas, kun pääty kiekkoa pysäyttämään mennyt Vehviläinen ehti vielä torjumaan Jesse Paukun vääjäämättömältä näyttäneen maalin.

– Kävi vähän tuurikin, ettei se mennyt, Vehviläinen hymähtää.

Toisessa erässä JYPin ote oli vielä vahvempi kuin avauserässä. Pitkiä myllytyksiä nähtiin kerta toisensa jälkeen, mikä väsytti Sportissa isoa tulosvastuuta kantaneita ruotsalaishyökkääjiä. Myös vastahyökkäysuhka oli vähissä.

Erän ainoasta osumasta vastasi pitkästä aikaa tasakentällisin osunut Kemell, vaikka paikkoja olisi ollut huomattavasti useampiinkin osumiin. Esimerkiksi Patrik Siikanen oli kahdesti läpiajossa, mutta kauden avausosuma antoi vielä odottaa itseään.

Päätöserä oli JYPiltä tyylikästä puolustamista Vehviläinen viimeisenä lukkona. Kirsikaksi kakun päälle Niku osui vielä ylivoimalla ja ottelun loppuhetkillä tyhjään maaliin.

Ottelun loppupuolella nähtiin tasaista peluutusta, minkä takia viime ajoista poiketen avainpelaajien kuorma jäi aiempaa hillitymmäksi. Se lupaa hyvää myös huomiseen koitokseen Lahdessa.

– Tuli jopa vähän kuin Nuori Suomi-peluutusta. Siihen oli mahdollisuus, kun joka jätkä oli mukana ja tuli onnistumisen tunteita, Rautakorpi sanoo.

Toimittaja: Jere Korkalainen

Kuvat: Valtteri Vainio