Raportti: JYP teki taas uskomattoman nousun – ”Meillä oli kaksi joukkuetta jäällä”

Hippoksella nähtiin jälleen yksi merkillinen kiekkoilta. JYP suoritti jo lähes tavaramerkiksi nousseen kotipelin nousun lopussa rinnalle ja ohi, kun päätöserässä kahden maalin takaa-ajoasema kääntyi kahden maalin voitoksi.

Lähes kahden erän ajan JYP oli melko puhdas vastaantulija, mutta toisen erän loppuun tullut kavennus toi virtaa päätöserän kiriin. Lopulta lukemat kirjattiin 5–3 viiden eri pelaajan onnistuttua maalinteossa.

– Meillä oli tänään kaksi joukkuetta jäällä. Viimeisellä kympillä jäällä oli samat nimet ja numerot, mutta moni pelaaja kasvoi todella paljon. Luonne oli isoin asia, tämä kasvattaa meidän itseluottamusta, päävalmentaja Jukka Rautakorpi sanoo.

– Olemme tammikuussa ja tässä vaiheessa ei kauheasti kannata enää mennä prosessien taakse, vaan tehdä asioita voittamisen eteen ja maksaa hinta siitä. Alussa tuntui, että alamme vasta tulevaisuudessa pelaamaan, vaikka olisi heti pitänyt itse laittaa itsensä likoon. Siitä keskustelimme erätauolla.

Erätaukokeskustelut mainitsee myös 3–3-tasoitusosumasta vastannut Jerry Turkulainen.

– Huonon alun jälkeen saimme rapaa pukuhuoneessa. Aika pirun hienosti kääntyi peli ympäri. Nämä olivat tärkeät pisteet.

Tepsi vyörytti

Alku näytti siltä kummasti siltä, että JYP oli tullut jäälle katselemaan ja TPS pelaamaan. Vierasjoukkue oli selvästi kamppailuvalmiimpi ja halukkaampi tekemään voittavia asioita, minkä kautta paine pyörikin pitkiä pätkiä hurrikaanipaitojen puolustusalueella.

TPS onnistuikin karkaamaan avauserässä kahden maalin johtoon. JYPin huolimattomuutta kuvasti TPS:n 2–0-maali, joka syntyi rangaistuslaukauksesta. Tilanne tuli alivoimaisena läpiajoon karanneen turkulaispelaajan rikkomisesta.

– Avauserässä kontrasti oli iso ja olimme jaloissa. Otan vastuun siitä, Rautakorpi sanoo.

Toisessa erässä JYP onnistui tulemaan hieman peliin mukaan, mutta TPS oli yhä pitkiä pätkiä kuskin paikalla. Kun Arttu Ilomäki vei vieraat jo 0–3-johtoon, moni ajatteli JYPin jäävän pisteittä.

Toivon kipinä syttyi ajassa 39.52, kun Juuso Puustisen osumalla JYP lähti päätöserään kahden maalin takaa-ajoasemassa.

– Se oli tärkeä osuma. Meillä oli toisessa erässä muutenkin jo 4-5 huippupaikkaa, Turkulainen kuvailee.

Päätöserän alku mentiin TPS-komennossa, eikä JYP onnistunut kaventamaan edes omalla rangaistuslaukauksellaan. Viimeisellä kympillä JYP näytti jälleen vastustajaansa parempikuntoiselta joukkueelta, kun kamppailu toisensa jälkeen kääntyi isäntien eduksi.

Tämä antoi jalustan nousta myös tulokseen kiinni. Toisesta kavennusosumasta vastasi Severi Lahtinen ja vain minuuttia myöhemmin Turkulainen laukoi jäitä pitkin pelin 3–3-tasatilanteeseen.

– Aamujäillä lauoin täydellisen vedon yläkulmaan ja nyt yritin samaa. Joskus epäonnistunut laukaus on paras laukaus, mies naurahtaa.

Reilu 2700-päinen jyväskyläläisyleisö sai vielä lisää aihetta riemuun, ajassa 54.35 Santeri Koskela vei kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon. Edes heti tämän perään tullut rangaistus ei latistanut hurrikaaniryhmän taisteluhenkeä, vaan viimeisellä minuutilla päätöslukemat 5–3 tulitti Reid Gardiner.

Voiton myötä JYP on kolmen ottelun pisteputkessa. Seuraava mahdollisuus pisteisiin on torstaina Kouvolassa KooKoon vieraana.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen