Otteluraportti: Jättimäinen peli toi JYPille yhden pisteen

Jyväskylässä nähtiin ehkä kauden tunteikkain kiekko-ottelu, kun JYP ja Jukurit kävivät tulisen väännön pisteistä.

Varsinainen peliaika ei ratkaissut joukkueiden keskinäistä paremmuutta, vaan ratkaisu haettiin aina voittomaalikilpailusta, jossa mikkeliläisvieraat olivat maalin verran parempia. Loppulukemat kirjattiin 1–2.

Suurin yksittäinen tae hurrikaanipaitojen yhdelle pisteelle oli Veini Vehviläinen, joka torjui 27 kertaa.

– Kolikonheittoahan se on, kun peli rankkareille menee. Yksi piste ei nyt oikein lohduta, mutta jatketaan työntekoa. Pelissä oli tänään jälleen myös paljon hyvää, Vehviläinen summaa.

JYPin ainoasta maalista vastasi Tobias Winberg.

– Isossa kuvassa peli oli maalipaikkojen osalta niin tasainen kuin lukemat näyttää. Omat momentumit oli molemmilla ja maalivahdit olivat illan parhaat pelaajat, Jukka Rautakorpi summaa.

Ero pudotuspeliviivan yläpuolelle on nyt seitsemän pistettä.

Tahmea alku

Ottelun ensiminuuteilla Jukurit oli joukkueista hallitsevampi osapuoli, kun sen peli soljui päättäväisesti kohti hyökkäyspäätyä JYPin takellellessa oman kiekollisen pelinsä kanssa. Jukurit saikin ottelun avausmaalin vain neljän minuutin pelin jälkeen.

– Ekat vaihdot olivat jännitteisiä, siinä pitää petrata, Rautakorpi harmittelee.

JYPin taivas tummeni erän loppupuolella, kun Braden Christoffer sai ulosajon poikittaisesta mailasta. Hurrikaanipaidat kuitenkin selvittivät viiden minuutin mittaisen alivoiman, ja erätauolle lähdettiin yhden maalin takaa-ajoasemassa.

JYP tuli toiseen eräänkin hieman sukkasillaan, mutta pikkuhiljaa energia alkoi kanavoitua oikeisiin asioihin ja kovan kamppailemisen kautta hurrikaanipaidat istahtivat välillä myös kuskin paikalle. Yksi illan työn sankareista oli Aaro Vidgren, joka myös alusti Winbergille tyhjän maalin tasoitusosumaan ajassa 32.16.

Päätöserä oli todellinen maalivahtien näytös. Vehviläinen ja Markus Ruusu ottivat vuoronperään uskomattomia näytöstorjuntoja, jotka pitivät pelin 1–1-tilanteessa.

Jatkoajalla oli helppo nähdä se, että JYP kaipasi kiperästi voittoa, mutta pelaaminen kääntyi jopa ylihyökkäämiseksi. Tämän takia Vehviläinen joutui torjumaan useamman läpiajon, mutta liekeissä ollut maalivahti ei ollut ohitettavissa. Ei edes yhdessä Liigan historian erikoisimmista rangaistulaukauksessa, kun katsomosta kentälle lentänyt kiekko antoi Juhamatti Aaltoselle mahdollisuuden ratkaista peli, mutta siinä hän ei onnistunut.

– Outo juttu, että joukkue joutuu tuollaisesta kärsimään, mutta sääntö on sääntö, Rautakorpi sanoo.

Voittomaalikilpailussa ratkaisu nähtiin kolmannessa parissa, kun Liam Kirk oli ainoa onnistuja.

JYPin seuraava ottelu on ensi tiistaina, kun vastassa Tampereella on Ilves.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen