Otteluraportti: JYP jäi pisteittä Tampereella

JYPin ja Ilveksen kaikki kolme aiempaa kohtaamista olivat olleet tiukkoja, mutta Ilves oli niistänyt niistä täydet pisteet itselleen. Tiistai-ilta Tampereella noudatti samaa kaavaa, kun Ilves korjasi pisteet lukemin 2–0.

JYP tuli päätöserään vielä vireä kiri mielessään, mutta tasoitusosumaa ei syntynyt, ja loppulukemat viimeisteltiin tyhjään maaliin. Tasaista ja tarkkaa pelin kuvaa kuvasti se, että ottelussa ei tehty yhtään maalia tasakentällisin.

– Loppukiri ei valitettavasti tuonut tulosta, joten tappio harmittaa. Pelihän oli tiukka, Jere Lassila sanoo.

JYPin maalilla Veini Vehviläinen kuului jälleen ottelun takuuvarmoihin suorittajiin. Hänelle kertyi 26 torjuntaa.

Tasaista ja tarkkaa

Ottelu sai sävelensä jo heti avauserässä, kun ihan ensimmäisiä vaihtoja lukuun ottamatta pelaaminen oli hyvin tarkkaa kamppailua jokaisesta metristä.

Avauserän parhaat paikat sai JYP, joka oli avauskympin ohuelti niskan päällä. Tänä aikana kiekko kävi myös Marek Langhamerin vartioiman maalin tolpassa.

– Jokainen piste on elintärkeä, joten sen pitää näkyä heti alussa. Starttimme oli hyvä, Lassila pohtii.

Toisessa erässä Ilves istui kuskin paikalle. Kotijoukkue alkoi saada pitkiä pyörityksiä hurrikaaniryhmän puolustusalueelle ja yhdestä näistä seurasikin ylivoima, jonka aikana Tommi Tikka vei Ilveksen johtoon.

Käytännössä läpi toisen erän JYPille oli vaikeuksia päästä kontrolloidusti hyökkäysalueelle, minkä takia myös uhka Langhamerin maalilla jäi vähäiseksi.

Jos vieraat tulivat ottelun alkuun terävästi, sama oli kaiku askelten myös päätöserässä. Kyle Platzer sai heti erän alussa loistavan paikan tasoittaa peli, mutta kiekko kimposi Ilves-puolustajan mailasta korkeuksiin.

Kun myös ylivoimapeli oli tuloksetonta, hurrikaaniryhmän kiri jäi melko näennäisen hallinnan tasolle. Ilves puolusti ykkössektoria hyvin ja kulutti aikaa viisaasti. Viimeisetkin kirin rippeet katkesivat kiekon menetykseen, jonka seurauksena 2–0-osuma syntyi tyhjään maaliin.

Ero pudotuspeliviivan päälle pysyi seitsemässä pisteessä. JYPin seuraava koitos on lauantaina, kun vastaan asettuu Pelicans Hippoksella.

Toimittaja: Jere Korkalainen