Otteluraportti: JYP kampesi voittoon ”kuilun reunalta”

JYPiltä nähtiin keskiviikkona yksi kauden monivaiheimmista otteluista, kun vaikeidenkin vaiheiden jälkeen kolme pistettä jäivät Jyväskylään. Sarjajumbo SaiPa ehti karata toisessa erässä jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta lopulta lukemat olivat 5–4.

– Toki 1–4-takaa-ajoasemasta nousu voittoon on iso asia, mutta paljon on hommia edessä, jotta voimme pelata voitoista. Olimme pelin kanssa kuilun reunalla, ja urheilun perusarvoihin kuuluva periksiantamattomuus oli häilyvä, Jukka Rautakorpi sanoo.

Hurrikaaniryhmän osumista vastasivat Robert Rooba sekä JYPin hahmoihin kuuluneet, kahdesti illan aikana osuneet Joakim Kemell ja Severi Lahtinen.

– Yksi SaiPan maaleista meni vähän omaan piikkiin ja mietin, että pitää kääntää vaikka väkisin ja tehdä pari. Kävimme ensimmäisellä erätauolla läpi, että maalilla pitää olla kovempi ja suorissa hyökkäyksissä parempi. Nyt on hyvä fiilis, Lahtinen sanailee.

Ero pudotuspeliviivan päälle on nyt yhdeksän pistettä. Voitto SaiPasta kasvatti eron jumbosijalle jo 19 pisteeseen.

Sekava alku

JYP tuli vastustajaansa pirteämmällä ilmeellä sisään peliin ja loi useita hyökkäyspään pyörityksiä. Näistä laukaukset jäivät vielä puuttumaan, mutta maalihana aukesi Kemellin komealla soololla.

Mitä pidemmälle erä meni, sitä sekavampaa pelaaminen oli. Yllättäviä tilanteita tuli varsinkin kotijoukkueen päässä, ja näistä SaiPa iskikin kolmeen kertaan. Viimeisin osumista tuli vain muutama sekunti ennen erän päättymistä.

Vielä toisen erän alussa SaiPa oli ohuelti niskan päällä, ja karkasikin ylivoimalla 1–4-johtoon. Tämän jälkeen JYP kuitenkin sisuuntui ja nappasi hallintakapulan rohkealla paineistamisella. Tämän seurauksena SaiPallekin aukesi toki omat paikkansa, mutta enempää osumia ei nähty.

Toisessa päässä niitä nähtiin toisessa erässä kolme kappaletta, kun Lahtisen ja Rooban osumalla JYP kipusi pelissä tasatilanteeseen. Päättäväisyys ja valmius ottaa mustelmia lisääntyivät silmissä, ja kaikki osumat syntyivätkin aivan SaiPa-maalin edustalta.

– Kavensimme hieman peluutusta ja se toi uutta energiaa. Meillä oli hyviä pelaajia, jotka pystyivät nostamaan tasoaan, kun hieman puristettiin, Rautakorpi sanoo.

Kolmas erä oli näennäisen tasaista pelailua, kun molempien otteissa oli selvästi korostettu huolellisuutta. Lahtisen uran ensimmäinen hattutemppu antoi odottaa itseään vielä toiseen kertaan, kun mies epäonnistui läpiajossa.

Tämä ei kuitenkaan jäänyt suotta kalvamaan, sillä Kemell pommitti ylivoimalla JYPin voittoon vain 21 sekuntia ennen pelin loppua.

JYPin kausi jatkuu lauantaina, kun vastaan Tampereella asettuu Tappara.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen