Otteluraportti: Sisukas JYP taisteli voittoon Nokia Arenalla

Kovavauhtinen ja tapahtumarikas lauantai-ilta Nokia Arenalla päättyi JYPin 4−3-voittoon jatkoajalla.  Ratkaisumaalin iski Robert Rooba Jerry Turkulaisen esityöstä. Kyseessä oli JYPin ensimmäinen voitto uudella Nokia Arenalla.

− Luistelu- ja kamppailupeli oli tänään meillä sillä tasolla, mitä voittaminen vaatii. Ansaittiin voitto,  Turkulainen avaa.

JYP oli paikoin hyvin ahtaalla Tapparan kanssa, mutta punnersi voittoon.

−Ei tässä ole mitään hokkuspokkus-temppuja. Tukalista tilanteista selviämiseen tarvitaan periksiantamattomuutta ja uskoa meidän omaan tekemiseen, hyökkääjä avaa asiaa ja kertoo myös, että tällaisiin suorituksiin tulisi päästä useamminkin.

Voiton takuumiehenä toiminut Turkulainen kertoo pelanneensa omien sanojensa mukaan ihan hyvän pelin. Hyökkääjän mielestä myös hänen ketjunsa peli rullasi hyvin heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien ja pelin alkuun tulleet runsaat ylivoimaminuutit helpottivat sitä myös.

Turkulainen kunnostautui myös pienoiseen pystypainiin Waltteri Merelän kanssa ottelun kolmannessa erässä.

−Tunteet kuuluvat peliin. Varsinkin, kun kaksi hyvää joukkuetta pelaavat tiukkaa peliä. Tunnetta saa myös näyttää kunhan se ei kostaudu omalle joukkueelle.

− Tällä kertaa se olin minä, joka olin siellä vääntämässä, Turkulainen kertaa.

Erikoistilanteet suuressa roolissa

Ottelun avauserä Tampereella tarjoili runsaasti rangaistuksia. JYP pääsi heti erän alkuun pelaamaan peräti seitsemän minuuttia ylivoimalla Anton Levtchin ulosajon, ja Joni Tuulolan kaksiminuuttisen myötä.

JYP ei meenannut ensin saada ylivoimalla oikein mitään aikaiseksi ja näytti jo siltä, että hurrikaanipaidat eivät onnistu hyödyntämään isoa tilaisuuttaan ylivoimalla. Kunnes Reid Gardiner upotti jälkimmäisen ylivoiman aikana kiekon reppuun ja hellitti vierasjoukkueen tuskaa.

Tämän jälkeen puolestaan jäähyaitioiden ovet kävivät vierasjoukkueen suuntaan, kun JYP sai kaksi peräkkäistä rangaistusta. Jyväskyläläiset säilyttivät kuitenkin 1−0-johtoaseman ensimmäiselle erätauolle hyvän puolustuspelinsä ansiosta.

Tapparan kyydissä

Toinen erä alkoi kotijoukkueen hallinnalla ja kirvesrinnat onnistuivatkin tasoittamaan ottelun heti erän ensimmäisillä minuuteilla Marcus Davidssonin maalilla. Tätä edelsi erän komein torjunta, kun JYP-puolustaja Eetu Peltola otti torjuntavastuun ja blokkasi Tapparan tuhannen taalan paikan.

Kotijoukkue jatkoi rummuttamistaan JYPin päässä, kunnes erän puolivälin tienoille pistepörssin voitosta kamppaileva Jerry Turkulainen vei JYPin taas johtoon. Maali tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, mutta tämän jälkeen JYP sai hyvää rummutusta puolestaan Tapparan alueella.

Braden Christofferin saama rangaistus käänsi kuitenkin hallinnan jälleen tamperelaisille ja Konsta Kapanen tasoitti ottelun 34 peliminuttin kohdalla.

Kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 2−2. Kaksikymppinen alkoi vauhdikkaalla pelillä, missä mentiin päästä päähän. Erän ensimmäisen maalin iski JYP, kun vielä viime kaudella Tapparaa edustanut Kyle Platzer ujutti kiekon verkkoon. Tätä käytiin vielä tarkastelemassa videolta, mutta maali pysyi voimassa.

Ottelu jatkui tasaisena aina päätösminuuteille asti, kunnes Tappara tuli tasoihin melkoisella onnenkantamoisella. Maalin iski lopulta verkkoon Jori Lehterä.

Lopulta Robert Rooba nousi jatkoajalla JYPin sankariksi ja hän pääsi muun joukkueen tavoin huudattamaan Tampereelle matkustaneita JYP-faneja.

JYPin kausi jatkuu tulevalla viikolla kahden ottelun voimin. Ensin keskiviikkona matkustetaan Vaasaan Sportin vieraaksi ja perjantaina Jukurit kyläilee LähiTapiola Areenalla.

− Iso pelit edessä ensi viikolla, mutta mennään päivä kerrallaan. Ladataan nyt akut täyteen ja maanantaina lyödään taas haalarit päälle, Turkulainen kertoo.

Toimittaja: Tero Lindeman

Kuvat: Jiri Halttunen