Otteluraportti: Vaasassa nähtiin päättäväinen hurrikaaniryhmä – ”JYP ei luovuta”

Vaikka JYP ja Sport lähtivät Vaasan keskiviikkoillan kiekkoiltamaan sarjataulukon peräkkäisiltä sijoilta vain yhden pisteen erolla, eivät lähtökohdat olisi voineet olla kovinkaan paljoa erilaisemmat. Vaasalaiset olivat luopuneet parhaista pelaajistaan, kun taas JYP piti toivoa hengissä, eikä luopunut yhdestäkään pelaajastaan.

Tämä heijastui myös kaukaloon ensimmäisistä luistimenpiirroista alkaen. Avauserän jälkeen taululla komeilivat jo vierasjoukkueen 3–0-johtolukemat, eikä Sport saanut missään vaiheessa totista kiriä päälle.

Lopulta loppulukemat kirjattiin samoin numeroin.

– Ammattimainen esitys. Kolmea pistettä haimme ja ne myös saimme. Se on ainoa tärkeä asia meidän tilanteessamme, kapteeni Robert Rooba sanoo.

JYPin maaleista vastasivat Jerry Turkulainen, Teemu Suhonen ja Ville Ottavainen. Veini Vehviläisen nollapeli irtosi 23 torjunnalla.

Kun HPK hävisi samaan aikaan, JYPin matka pudotuspeleihin kapeni kuuteen pisteeseen. Ensimmäinen kolmen ottelun voittoputki sitten marraskuun on nostattanut ilmapiiriä myös hurrikaaniryhmän pukukopissa.

– Voittaminen antaa aina itseluottamusta. Olemme hyvin kääntäneet tilannetta. JYP ei luovuta. Olen todella ylpeä päätöksestä, että periksi emme anna, Rooba tunnelmoi.

Tukka putkella alkuun

JYP tuli ovista sisään päättäväisesti. Avauserää ei ehditty pelata minuuttiakaan, kun ykkösketju oli juoninut hyvän paineen ja pari laadukasta maalipaikkaa, joista jälkimmäisen jälkeen Turkulainen nosti kädet kohti kattoa.

Avausmaalin jälkeen Sportille oli hetkellinen huuma päällä, mutta se kuihtui nopeasti. Pääosa erästä mentiinkin JYPin hyökkäysalueella, johon vieraat etenivät rytmikkäästi ja alueella kamppailivat miehekkäästi pitäen yllä pitkiä myllytyksiä.

Avauserän aikana nähtiin vielä kaksi osumaa, kun ensin yksi pyöritys päättyi Suhosen 0–2-osumaan ja kolmannen osuman iski Ottavainen ylivoimalla.

– Halusimme pistää kaiken keskittymisen omaan tekemiseen, sillä se on ainoa asia, mihin voi vaikuttaa. Saimmekin hyvän alun, Rooba sanelee.

Toisessa erässä ei osumia nähty, mutta JYP jatkoi edelleen tukevasti kuskin paikalla. Pelaamisessa ei nähty turhan suuria riskejä, vaan kliininen ja ammattimainen ote paistoi kotikatsomoihin saakka.

Päätöserässä JYPille sattui puolustusalueella muutama huolimattomuusvirhe, joista Sportille aukesi käytännössä pelin ensimmäiset huippupaikat, mutta nekin jäivät käyttämättä. Hyökkäyspäässä vierailta ei enää ihmeitä nähty, joten päätöserä oli melkoista kosmetiikkaa.

JYPin seuraava ottelu on perjantaina, kun Jyväskylään kylään saapuu myös pudotuspelipaikkaa jahtaava Jukurit.

– Kevään hienous, että pelataan isoista pisteistä ja isoista asioista joka pelissä. Totta kai pitää myös nauttia matkasta, sillä tällaisten tilanteiden takiahan tätä lajia pelataan, kapteeni hekumoi.

Toimittaja: Jere Korkalainen