Raportti: JYP kiri kaksi pistettä upealla tavalla

JYP näytti häviävän jälleen yhden tiukan pelin maalin erolla, mutta lopussa nähtiin yksi kauden tunteikkaimmista käänteistä.

Hippoksen valotaulu näytti jo peliajan olevan täynnä, kun Jerry Turkulainen laukoi pelin tasoihin. Jatkoajalla puolestaan Reid Gardiner pääsi huudattamaan kotiyleisöä laukomalla voittomaalin.

Näin JYP otti kaksi pistettä, vaikka oli jo kahdesti kahden maalin takaa-ajomatkalla.

– Hävisimme aloitusmaalit 1–3, mutta tunteellisesti viimeinen meidän onnistumisemme oli tärkeä. Jatkoajalla voiton halun pystyi aistimaan, Jukka Rautakorpi analysoi.

JYPin maaleista vastasivat Severi Lahtinen (1+3), Jerry Turkulainen sekä kahdesti osunut Gardiner, joka nousi samalla maalipörssin jaetulle kärkipaikalle. Veini Vehviläinen torjui 20 kertaa.

– En löydä sanoja. Jatkoimme painamista ja saimme maalit aikaiseksi. Isoin maalini tällä kaudella. Jokainen peli on meille pudotuspeliottelu, joten iso voitto, Gardiner summaa.

Heikko alku

Kaikki katsojat eivät olleet vielä edes istahtaneet alas, kun Pelicans iski 13 sekunnin pelin jälkeen illan ensimmäisen aloitusmaalinsa. Toinen aloitusmaali nähtiin ajassa 13.36, joten JYP valahti nopeasti jo kahden maalin takaa-ajomatkalle.

Tämä kuvasti pitkälti koko avauserää, kun Pelicans oli tekemisessään pykälän verran terävämpi ja huolellisempi.

– Kolme aloitusmaalia tänään oli oma juttunsa. Maalinedustallakin pitäisi pystyä olemaan niissä terävämpi, Rautakorpi sanoo.

JYPin kannalta tärkeä kavennusosuma tuli aivan erän loppuun, kun viimeisellä minuutilla Lahtinen kavensi lahtelaisten johtoa.

Liekö pukukoppimaalin tuoma energiapiikki ollut kyseessä, mutta hyvä virta kantoi myös toisen erän alkuun. Hurrikaanipaidat vyöryttivät hyökkäyksiä toisensa jälkeen. Usein ne päätyivät laidoilla pyörittämiseksi, mutta “Seve-show” pyöräytti Ottavaiselle paikan, josta hän ei erehtynyt, vaan tulostaululla komeili lukemat 2–2.

Mitä pidemmälle toinen erä eteni, sitä vahvemmin Pelicans otti taas tahtikapulaa haltuunsa.
Useat merkkausvirheet pitivät Vehviläistä kiireisenä ja sekaan mahtui useampia huippupelastuksia, mutta erän loppupuolella tulleelle 2–3-osumalle hänkään ei mahtanut mitään.

Toisessa erässä JYP aloitti myös voimakkaan ketjuruletin.

– Kun olet takaa-ajaja, on pakko tehdä jotain. Ei voi vain katsoa, kun peli valuu käsistä läpi, Rautakorpi kuvailee.

Päätöserän alku oli tasaista vääntämistä. Kun Konsta Hirvonen ohjasi maalinedustalta vieraat kahden maalin karkumatkalle, näytti peli tulevan jo paketoiduksi. JYP kuitenkin vastasi jo seuraavassa vaihdossa, kun jälleen Lahtinen pyöräytti itsensä kulmassa vapaaksi rakentaen Gardinerille paikan, josta hän ei erehtynyt.

Viimeiselle minuutille JYP sai vielä painetta aikaiseksi ja lopulta kolme sekuntia ennen loppua nähtiin hyökkäyspään aloitus, josta Turkulainen onnistui lataamaan kiekon verkkoon.

Jatkoajalla Pelicansille tuomittiin rangaistus, jota JYP ei jättänyt käyttämättä. Gardiner pääsi laukoamaan useampaan otteeseen, mutta lopulta kauden 24:s osuma pysäytti pelikellon aikaan 62.51.

– Pomput ovat menneet tällä kaudella usein meitä vastaan, joten voitto tuntuu entistä palkitsevammalta, Gardiner ilakoi.

Voiton myötä ero pudotuspeliviivan päälle on nyt kahdeksan pistettä. Otatukset jatkuvat ensi viikolla kolmella pelillä, joista ensimmäinen on keskiviikkona Porissa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen