Raportti: JYPin viikolle tyly päätös – Kuopiostakaan ei pisteitä

JYPin tie pudotuspeleihin kävi taas pari pykälää kivikkoisemmaksi, kun KalPa kaatoi JYPin Kuopiossa. Kyseessä oli minipudotuspelin toinen kohtaaminen, ja KalPa vei viikonlopun pisteet 6–0.

Mustat hetket olivat jälleen JYPin kiusana, ja tällä kertaa erityisesti itse tehtyjen maalien jälkeen. Lopulta lukemat Kuopiossa kirjattiin 6–3.

– Maalien jälkeiset vaihdot pitäisi pystyä pelaamaan niin, ettei ainakaan omissa kolise. Kokonaisuudessaan olimme maalien edustoilla vähän lepsuja, Teemu Suhonen summaa.

JYPin maaleista vastasivat kaksi kertaa osunut Kyle Platzer sekä Braden Christoffer. Veini Vehviläiselle kirjattiin 24 torjuntaa. Kahteen tehopisteeseen ylsi myös Suhonen, jolle kirjattiin ensimmäiset tehopisteet 14 otteluun.

– Turha sitä on kiistää, täällä Kuopiossa kiekko-opit saaneena kasvattajaseuran kohtaaminen sytyttää. Oli vähän onneakin matkassa, ja toivottavasti pelini paranee vielä kevättä kohden, Suhonen ajattelee.

JYP meni johtoon alussa

Ottelu alkoi JYPin kannalta riemukkaasti, kun Platzer ohjasi vieraat johtoon vain neljän minuutin jälkeen. Johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun alle minuuttia myöhemmin KalPa tasoitti ja erän puolivälissä meni jo 2–1-johtoon. Johto-osumaa tarkisteltiin vielä videolta, mutta lopulta maali nähtiin syntyneeksi ilman rikkeitä.

Erän loppupuoli oli vahvaa KalPan pyöritystä, mutta JYP puolusti sinnikäästi niin tasakentällisin kuin alivoimalla.

Toisessa erässä avauserän teema toistui, kun Platzer iski kiekon verkkoon ja vain minuuttia myöhemmin KalPa vastasi. 3–2-tilanteessa hurrikaanipaidat hallitsivat hyvän pätkän kenttätapahtumia, kun kiekko liikkui mallikkaasti ja kuopiolaisia väsytettiin pitkillä hyökkäysalueen hyökkäyspeleillä.

Erän puolenvälin jälkeen tuli kuitenkin taas musta hetki, kun reilun minuutin sisään KalPa iski kahdesti ja karkasi 5–2-johtoon.

– Vähän sama laulu kuin monta kertaa aiemmin: emme pelaa huonosti, mutta sitten tulee isoja virheitä. Ja mitä lähempänä maalia ne tulevat, sitä todennäköisemmin kiekko on verkossa, Suhonen harmittelee.

Toisen erän lopussa toivonkipinää sytytti vielä vieraat kahden maalin päähän tuonut Christoffer.

Päätöserään JYP tuli hanakalla ilmeellä ja kamppaili kovaa, mutta laadukkaiden maalipaikkojen luominen oli edelleen vaikeaa. Loppupeleissä ottelun päätöserä kääntyikin melko pelailuksi, kun KalPa puolusti johtoaan kypsästi.

Loppulukemat 6–3 sinetöitiin tyhjään maaliin.

Kun JYP hävisi ja HPK voitti, ero pudotuspeliviivan ylle on 12 pistettä. Seuraava mahdollisuus pisteisiin tulee keskiviikkona SaiPan vieraillessa Hippoksella.

Toimittaja: Jere Korkalainen