Raportti: Oulun-reissusta jäi vähän kerrottavaa

JYP lähti hakemaan Oulusta ensimmäistä kolmen pisteen voittoa yli viiteen vuoteen. Suunnitelma meni kuitenkin pieleen ja lopulta jälkipolville jäi melko vähän kerrottavaa, kun Kärpät korjasi pisteet lukemin 4–0.

– Harmittava fiilis jäi tästä illasta. Annoimme kaksi lahjaa ensimmäiseen erään, emmekä päässeet vyöryttämään Kärppien päässä. Nollalla maalia et peliä voita, Jerry Turkulainen summaa iltaa.

Veini Vehviläinen kuului jälleen JYPin parhaimmistoon. Torjunta vahdille kertyi 30 kappaletta.

Laskusuhdanteinen esitys

JYPin pelin paras jakso tuli ensimmäiselle 15-minuuttiselle. Taisteluilme oli kohdillaan, ja vaikka Kärpät oli näennäisesti niskan päällä, ei se maalipaikoilla juhlinut. Myös JYPillä oli omat paikkansa, mutta esimerkiksi Reid Gardiner tuli Leevi Meriläisen nollaamaksi.

Erän viimeisellä viidellä minuutilla hurrikaaniryhmä päästi kaksi harmittavan helppoa maalia. Juliukset Junttila ja Hermonen pääsivät ohittamaan Vehviläisen JYP-puolustuksen virheiden seurauksena.

– Pelasimme hyvää lätkää, mutta sitten tuli yksi nukahdus, jota seurasi heti toinen. Tuollaiset jutut vaikuttavat pelin kulkuun, Turkulainen harmittelee.

Toisessa erässä Kärpät oli selvemmin niskan päällä heti ensiminuuteista alkaen. JYPillä oli vaikeuksia saada paineistusjaksoja hyökkäyspäätyyn, kun Kärppien kiekollinen peli rullasi piti painetta yllä.

Vehviläisen huippuotteiden johdosta takaosumia tuli vain kaksi kappaletta. JYPin harvat paikat tulivat käytännössä vastahyökkäyksistä.

– Emme lannistuneet kuitenkaan missään vaiheessa. Jäi kiinni tehottomuudesta, minkä takia emme pystyneet haastamaan Kärppiä, hyökkääjä kuvailee.

Päätöserä oli melkolailla pelailua. Kärpät hölläsi selvästi kaasuaan ja tukkoisuudesta läpi illan kärsinyt JYP-hyökkäys hakkasi päätä oululaiseen seinään. Ottelun ensimmäinen JYP-ylivoima tuli ottelun loppuhetkille, mutta kun osumaa ei syntynyt senkään aikana, JYP jäi maaleitta vasta kolmannen kerran tällä kaudella.

Seuraava mahdollisuus pisteisiin tulee viikonloppuna, kun KalPaa vastaan pelataan minipudotuspeli. Homma starttaa perjantaina Jyväskylästä.

– Meillä on pudotuspelejä koko ajan tässä. Jokainen piste on todella tärkeä, kun häntäpäässä on niin tiukkaa ja sillä mentaliteetilla menemme myös viikonloppuun, Turkulainen summaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen