Raportti: Energinen JYP juhli Petmanin paluupelissä

JYP ja KooKoo lähtivät Hippoksen keskiviikkoiltaan varsin erilaisista asetelmista. Siinä missä JYP oli menettänyt pudotuspelimahdollisuutensa, KooKoo haki pisteitä pönkittääkseen asemiaan kymmenennellä sijalla.

Itse ottelusta tuli melkoinen maalivahtien näytös. Paineettoman raikkaasti esiintynyt JYP oli paikoissaan pykälän verran terävämpi vieden voiton lukemin 3-1.

JYPin maaleista vastasivat Anton Stråka, Kyle Platzer sekä loppulukemat viimeistellyt Aaro Vidgren. Veini Vehviläinen torjui 30 kertaa. Stråkan ja Vidgrenin kanssa nelosketjun täydensi ensimmäistä kertaa yli kolmeen kuukauteen pelannut Mikko Petman, joka kirjasi tehot 0+2.

– “Mipi” on energinen pelaaja ja hän toi paljon intohimoa kaukaloon. Sitä kautta koko ketjun pelaamiseen tuli draivia ja maalikin oli sen tyyppinen, Jukka Rautakorpi kehuu nelosketjuaan.

– Aina on hauskaa pelata. Terveys on sellainen asia, että sillä ei kannata leikkiä. Vähän oli vielä tekemisessä ruostettakin, mutta kiva oli saada hormonit jylläämään, Petman kertaa.

Vauhtia riitti

Ottelulle iskettiin jo avauserässä varsin vauhdikkaat askelmerkit. KooKoo lähti haastamaan JYPiä vahvalla karvauspelaamisella, mutta JYP ei tätä säikähtänyt, vaan sai painetta aikaiseksi vastustajan päätyyn.

Kahden tolppalaukauksen jälkeen nähtiin myös ottelun avausmaali, kun Stråka survoi JYPin erätauolle johtoasemassa.

Toinen erä oli alkuun JYPin. Hurrikaanipaitojen johtolukemiksi kasvoi 2-0, kun Platzer tulitti ylivoimalla kiekon verkkoon. Erän edetessä KooKoo alkoi kuitenkin istuutua kuskin paikalle ja viemään painopistettä isäntien puolustusalueella. Myös tulosta syntyi aivan erän loppuhetkillä, kun Teemu Rautiaisen kavennusosuma syntyi vain seitsemän sekuntia ennen erän loppua.

– KooKoolla oli siinä paikat tehdä useampiakin osumia. Veini piti kuitenkin tuloksen kasassa, Rautakorpi toteaa.

Päätöserään saattoi odottaa KooKoon kovaa kiriä, mutta sellaista ei nähty oikein missään vaiheessa. Päähuomion kaukalossa vei korkealla tasolla ollut tunne, jonka seurauksena ryöpsähdyksiä nähtiin molemmissa leireissä.

JYP puolusti kuitenkin fiksusti ja loppulukemat 3–1 syntyivät tyhjään maaliin.

JYP pelaa viikonloppuna kauden viimeiset ottelunsa. Ensin perjantaina matka vie Hämeenlinnaan ja lauantaina kausi huipentuu kotipeliin HIFK:ta vastaan.

– Lähdemme pitämään vielä kaksi kertaa hauskaa tällä porukalla. Yritetään kaivaa peleistä myös vielä voitot kotiin, Petman avaa suunnitelmaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen