Raportti: JYPin kausi päättyi juhlatunnelmissa

JYPin kauden päätösottelussa voidaan kaikkien sanoa saaneen haluamansa. JYP päätti kautensa voittoon, Reid Gardiner nappasi maalipörssin voiton ja HIFK sai pisteellään suoran pudotuspelipaikan.

JYPin kausi päättyi voittoon totutun moninaisten vaiheiden jälkeen, kun jatkoajalla 5-4-voiton ratkaisi kypärätempun iskenyt Braden Christoffer.

– Halusimme näyttää faneille, että me yhä haluamme voittaa, joten on hienoa päättää kausi voittoon. Iso kiitos myös kannattajille, jotka tuovat aina paljon energiaa halliin ja tukevat meitä, Gardiner kiittää.

JYPin muista maaleista vastasivat Gardiner ja Jerry Turkulainen. Gardinerin 27 osumalla hänestä tuli ensimmäinen maalipörssin voittanut JYP-pelaaja sitten kauden 2019–2020, kun Julius Nättinen vei maalikuninkaan tittelin.

– Suussa on katkeranmakea maku, sillä voitto tuntuu hyvältä, mutta olisin todella halunnut jatkaa kautta pudotuspeleissä. Iso kiitos ketjukavereilleni, tämä on urani suurin saavutus tähän mennessä, Gardiner sanoo.

– Yksilöiden onnistumiset on aina hyvä asia, toki tulevat joukkueen onnistumisten takana. Reid on pelaaja, jolle maalipörssin voiton ehdottomasti suo. hän tekee erittäin paljon raakaa työtä myös puolustussuuntaan, eikä vain hae irtopisteitä, Jukka Rautakorpi kuvailee suojattiaan.

Ottelua Hippoksella todisti täysi tupa, 4437 henkeä. Kyseessä oli ensimmäinen loppuunmyyty ottelu kolmeen vuoteen.

– Pitää kiittää yleisöä, pelasimme yli 100 pisteen lätkää kotona. Vieraissa tietyt asiat eivät ole toimineet samalla tavalla, siellä pitää olla kliinisempi. Kotona hurmosta löytyy, Rautakorpi kuvailee.

Alku taas räjähtävä

Jos Gardinerin eilinen avausosuma 43 sekunnin jälkeen oli nopea, tänään Hippoksella pistettiin vielä paremmaksi. Kanadalaishyökkääjä viimeisteli ottelun avausmaalin vain 24 sekunnin pelin jälkeen.

HIFK hiippaili pikkuhiljaa peliin mukaan ja ensimmäiselle erätauolle mentiinkin 1–1-tilanteessa. Pikahälytyksellä maalilla pelanneen Niko Parkkisen nollapeli rikkoontui ajassa 7.25.

Toisessa erässä mentiin taas vuorotahtiin alku ja loppu olivat JYPin, välissä HIFK pyöritti. JYPin 2–1-johto-osumasta vastasi Braden Christoffer ja kovan HIFK-paineistuksen seurauksena tulleen kahden takaiskun jälkeen Jerry Turkulainen tasoitti tilanteeksi 3–3.

Päätöserässä oli nähtävillä se, että HIFK:lle yksi piste riitti pudotuspeleihin, kun taas JYP halusi päättää kauden voittoon. Hurrikaanipaidat olivat huomattavasti aloitteellisempi osapuoli, mutta Christofferin illan toinen osuma ei siivittänyt JYPiä kolmen pisteen voittoon. HIFK:n illan viimeisestä tasoitusosumasta vastasi toistamiseen osunut Miro Väänänen.

HIFK tuuletteli tasapeliä summerin soidessa, ja JYP tuli jatkoajalle nälkäisemmällä ilmeellä. Ylitöillä ehdittiin olla vain 34 sekuntia ennenkuin Christofferin illan kolmas osuma päätti JYPin kauden 2022–23.

JYPin lopullinen sijoitus runkosarjassa oli 13.

– Tulos on ehdottomasti pettymys, mutta jokin siemen tässä kylvettiin huippu-urheiluprosessiin. Yleisön arvostuksesta meitä kohtaan pitää kiittää, Rautakorpi summaa.
Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen