Raportti: JYPin pudotuspelijahti päättyi Mikkelissä

JYPin kolmen ottelun viikko huipentui Mikkeliin Jukurien vieraaksi. Perjantainen voitokas vire ei kantanut viikonlopun toiseen otteluun, vaan Jukurit oli parempi lukemin 3–1.

Otteissa oli paljon positiivista, mutta kuten edellisessä kohtaamisessa, Markus Ruusu oli maalillaan oivassa vireessä.

– Tiesimme että on iso peli kyseessä ja latasimme tähän kaiken. se ei kuitenkaan riittänyt, Tobias Winberg sanoo.

JYPin maalista vastasi yksin maalipörssin kärkeen noussut Reid Gardiner. Veini Vehviläinen torjui 26 kertaa.

Tappio tiesi sitä, että viimeinenkin sauma pudotuspeleihin meni.

– Harmittaa todella paljon. Kaikki haluavat pudotuspeleihin ja olisi ollut hienoa päästä sinne, mutta tilanne on mikä on. Pelaamisemme ailahteli kauden aikana liikaa, Winberg kertaa.

Unelma-alku lähellä

Ottelu ehti vanheta vain 16 sekuntia ennenkuin kiekko oli ensimmäisen kerran Jukurien maalissa. Maali kuitenkin hylättiin, sillä Braden Christoffer teki osuman kädellä.

Takaiskun toteutumatta jääminen herätti myös Jukurit, joka alkoi hallita kenttätapahtumia. JYPillä oli vaikeuksia pysyä mikkeliläisten perässä sääntöjen sallimalla tavalla, ja Jukurit pääsikin avauserässä kolmesti ylivoimalle.

Näistä yhden aikana isännät vastasivat erän ainoasta osumasta.

Myös toinen erä alkoi JYPin hyvällä paikalla, kun Ville Ottavainen laukoi kiekon jukurimaalin tolppaan. Vieraat saivatkin läpi erän hyvää painetta aikaiseksi vastustajan päätyyn, mutta viimeinen terävyys parhaaseen sektoriin pääsyssä puuttui. Tämän vuoksi useat hyökkäykset jäivät kulmaralleiksi.

Jukureilta terävyyttä löytyi yhden maalin verran, kun Otto Mäkinen survoi irtokiekon ohi Vehviläisen.

2–0-tilanteessa JYPillä ei ollut päätöserässä enää menetettävää. Päätöserän alkuun nähtiinkin raikasta hyökkäyspeliä ja pääsivät vieraat hakemaan kavennusta myös ylivoimalla. Isäntien maali pysyi kuitenkin edelleen koskematta.

Viimeinen niitti JYPin voittohaaveille tuli erän puolivälin tienoilla, kun Liam Kirk hyödynsi JYP-puolustuksen uinahduksen ja iski lukemiksi 3–0.

Jäljelle jääneet minuutit oli enää kosmetiikkaa. Laihaa lohtua JYPille toi kuparisen rikkonut Gardiner, jonka maalin Winberg syötti.

– Paransimme loppua kohti, mutta yksi maali lopussa ei riittänyt, Winberg harmittelee.

JYPin seuraava ottelu on keskiviikkona KooKoota vastaan kotona.