Miks Tumanovs saapuu taistelemaan paikasta Liigassa: ”Tiedän, että hallissa tulee olemaan hyvä meno”

JYPin puolustuspäähän saapuu järkälemäinen nuori latvialaispeluri, kun Miks Tumanovs teki seuran kanssa kevääseen 2026 yltävän sopimuksen. 21-vuotias puolustaja on pelannut Suomessa Mestistä edellisen puolentoista kauden ajan. Hyppy pois kotimaasta vaati sopeutumista, vaikka mies Suomessa viihtyykin.

– Oli hieman outoa. En ole kaikista sosiaalisin luonne ja jouduin tulemaan hieman pois mukavuusalueeltani, mikä on lopulta auttanut minua paljon ihmisenä, Tumanovs sanoo.

Tumanovs teki RoKissa komeaa jälkeä, kun 65 ottelussa syntyi 41 tehopistettä. Molempien kausien päätteeksi kaulaan ripustiettiin pronssimitali ja päättyneellä kaudella hänet valittiin Mestiksen toiseen All Stars-kentälliseen.

– Fanit ja organisaatio olivat upeita ja olen heille todella kiitollinen. Viime vuonna olimme hieman altavastaajia rakentamassa tuhkimotarinaa, mutta tällä kaudella olimme yksi suosikeista. Harmillista, ettemme päässeet finaaleihin, mutta kokonaisuutena kaudet olivat hyviä, mies kertaa.

Kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kovaa, ja Tumanovs luonnollisesti janoaa paikkaa Liigan puolelta.

– Tiedän, että hallissa tulee olemaan hyvä meno. En malta odottaa, että pääsen näyttämään faneille parasta peliäni, Tumanovs toteaa päättäväisesti.

Videolta kuulet myös, missä Miks haluaa kehittyä kesän aikana ja miltä ajatus lyhenevistä bussimatkoista kuulostaa.

Varmista paikkasi näkemässä Tumanovs ja muut hurrikaanipelurit. Kausikortit seuran 100-vuotisjuhlakaudelle ovat nyt myynnissä!

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvaus: Jiri Halttunen