Turnausviikonloppu tarjosi valmennukselle arvokasta dataa ja pukukopille uuden hallituksen

JYP pelasi viikonloppuna ensimmäiset ottelunsa tälle harjoituskaudelle. Tuloksellisesti Turun-reissusta ei juuri kerrottavaa jäänyt, kun perjantaina HPK oli parempi voittamalla jatkoajalla lukemin 4–3 ja lauantaina TPS:n toisen erän tehohetki kantoi 4–0-voittoon.

Tulosta tärkeämpää harjoituspeleissä on valmennukselle tarjoutunut data niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Jukka Rautakorven mukaan pelit tarjosivatkin runsaasti arvokasta tietoa.

– Nyt pyrimme pelaamaan niin aktiivisesti kuin tässä kohtaa on mahdollista. Se oli selvästi meidän vahvuutemme näissä kahdessa pelissä, mutta hyökkäyspeli jatkeena oli puutteellista. Seuraavaksi harjoittelemmekin erikoistilanteita ja hyökkäyspelaamista.

JYP kierrätti kokoonpanoaan reippaasti otteluiden välillä. Tätä kautta monille pelaajille aukesi niin tärkeitä näyttöpaikkoja kuin myös mahdollisuuksia tutustua uuteen joukkueeseen tai jopa uuteen sarjaan.

– Halusimme nähdä paljon yksilöitä ja täällä pelasikin kaikki pelaajat, jotka ovat olleet ringissä mukana. Saimme siltä saralta paljon hyvää informaatiota. Erityisesti halusimme nähdä prosessissa toista vuotta mukana olevien pelaajien kehittymistä. Uudet pelaajat ovat aina uusia, eikä se aina mene niin, että hommat alkavat heti sujua. Varsinkin, kun lähtökohta oli se, että olemme harjoitelleet yksittäistä asiaa ja kokonaisuus on vielä vajaavainen, Rautakorpi aloittaa.

– Toisen vuoden pelaajista Patrik Siikanen pelasi todella hyvät molemmat pelit olemalla aktiivinen ja aloitteellinen. Aleksi Malinen toi luisteluvoimallaan itseään esille. Eetu Peltola oli myös pakeista vahva ja on jatkanut kehittymistä. Tänään myös Jere Lassila oli hyvä omassa roolissaan.

JYP julkaisi perjantaina myös ensi kauden kapteenistonsa. Robert Rooba jatkaa seuran kapteenina ja varakapteeneina ovat Teemu Eronen sekä Juuso Puustinen. Rooban poissaollessa Eronen sai lauantain otteluun kapteenin tehtävät kannettavakseen ja toisen A:n rintaansa sai Jerry Turkulainen.

– Koitan omalla toiminnallani näyttää esimerkkiä ja olla tukena. Annan aina palautetta, ennekaikkea positiivista, mutta välillä myös raippaa. Kannan kirjainta rinnassa ylpeydellä ja pyrin tuomaan oman panokseni tähän yhteiseen matkaan, Eronen kuvailee.

– Säännöt sanelee sen, että kokoonpanossa saa olla yksi kapteeni ja kaksi varakapteenia, mutta meillä on itseasiassa johtokuusikko. Kolmikkoa täydentävät Jerry Turkulainen, Sami Niku ja Juuso Vainio, ja heidän avulla kuusikkoa voisi leikkisästi sanoa pukukopin hallitukseksi.

HPK:ta vastaan myös paljon positiivista

JYP sai viikonlopun ensimmäiseen peliin lentävän lähdön, kun se karkasi jo avauserässä 2–0-johtoon. Avausmaalista vastasi joukkueen hahmoihin kuulunut Patrik Siikanen ja johtoa kasvatti hurrikaanipaidassa debytoinut Teemu Eronen.

– Tämä on tällaista koneiden käynnistelyä ja tuntuman hakemista, mutta fyysisesti tuntui yllättävän hyvältä. Aina on kiva onnistua ja varsinkin, kun on siirtynyt uuteen seuraan. Enemmän kuitenkin ajattelen sitä, miten joukkueena pärjäämme ja tässä vaiheessa sitä, miten joukkuetta rakennetaan yhtenäisemmäksi niin peleissä kuin kentän ulkopuolella, puolustaja tuumaa.

Toisessa erässä HPK onnistui kipuamaan maalin päähän, mutta lukemat olivat nopeasti jo 3–1. Reid Gardiner jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi ja tulitti komealla laukauksella harjoituskauden ensimmäisen maalinsa.

JYPin pelaamisesta näkyi jo esiin nostettuja teemoja, kuten nopeampaa puolustuspelaamista, mutta HPK onnistui kuitenkin kipuamaan päätöserässä tasoihin. Tasoitus syntyi karvaalla tavalla vain 13 sekuntia ennen täyttä aikaa, ja lopulta ajassa 64.29 Eetu Tuulola ratkaisi voiton hämeenlinnalaisille.

– Pelihän itsessään oli meillä ihan hyvin halussa, mutta lopussa sitä vähän sössimme, Rautakorpi kertaa.

Ottelu tarjosi myös jobin postia, kun Santeri Koskelan peli jäi nopeasti kesken. Koskela lähti Turusta jatkotutkimuksiin ja tarkempaa tietoa hänen poissaolostaan saadaan lähipäivinä.

TPS:n tehohetki liikaa

JYP lähti TPS-otteluun rutkasti muuttuneella kokoonpanolla, kun kovaa kilpailutilannetta osoittaen kokoonpanosta noin puolet oli HPK-otteluun verrattuna mennyt uusiksi.

Avauserä oli tasaista ja vauhdikasta pelaamista, jossa molemmilla oli omat hetkensä. Maaleja ei kuitenkaan nähty.

TPS pääsi aloittamaan kuitenkin toisen erän kahden miehen ylivoimalla, ja iskikin reilussa minuutissa kaksi ylivoimamaalia. Viljami Marjala täydensi TPS:n tehohetken, kun toisen erän kolmas maali syntyi ajassa 22.43. JYPille tarjoutui toisessa erässä omat mahdollisuudet nousta peliin ylivoimalla mukaan, mutta tulos jäi vielä piippuun.

Päätöserässä nähtiin vielä yksi maali, jonka teki myös isäntöjoukkue. Näin ollen loppulukemat kirjattiin 4–0.

– Pelaaminen oli varmaan juuri sen näköistä, mitä tässä kohtaa yleensäkin on. Meiltä puuttuu tietyissa tilanteissa sopivaa yhteispeliä ja oikeita ratkaisuja. Myös työn tekemistä oikeissa paikoissa pitää saada lisää, jottemme joudu paikkaamaan, kun työtä ei ole tehty etukäteen, Eronen toteaa.

JYPin harjoitusjakso jatkuu ensi viikolla Vierumäellä pidettävällä leirillä. Seuraava harjoitusottelu on puolentoista viikon kuluttua SaiPaa vastaan Suolahdessa.

– Haluamme pelata aktiivisesti ja aloitteellisesti, jotta pelaajat joutuvat luistelemaan paljon kentällä, mikä auttaa myös heidän yksilötason kehittymistä. Emme halua mennä kentälle seisoskelemaan. Nyt meillä on puhdas leiriviikko ja pääsemme tekemään lisää pohjaa, minkä kautta vasta kunnolla aletaan miettimään harjoituspelaamista. Leiriviikon aikana myös vähän kavennetaan joukkuetta, Rautakorpi kuvailee.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Markus Perttula/TPS