Konnekuljetuksen otteluennakko: Kohti viikon kolmatta voittoa

JYPin kolmen pelin viikko huipentuu lauantaiseen kotiotteluun. Lähtökohdat siihen ovat hienot, kun viikolta on alla kaksi vierasvoittoa.

­­– Kun pelataan kolmea peliä neljään iltaan ja on voitettu niistä kaksi, se voittaminen vaatii innostumista. Tänään vaaditaan aamulla palautumista ja ennen peliä latautumista, Ville Nieminen toteaa.

JYPin vierasvoittojen taustalla on ollut loistavaan vireeseen äitynyt ylivoimapeli. Jerry Turkulainen iloitteli eilen itsensä jo Liigan pistepörssin piikkipaikalle (4+7) ja viiden kärkeen mahtuvat myös Reid Gardiner (3+6) ja Sami Niku (3+6).

JYPin viikon huipentavaan kotiotteluun vastaan asettuu SaiPa. SaiPa pelasi eilen perjantaina Oulussa häviten Kärpille 2–4. Alkukausi on sujunut ailahtelevissa merkeissä, kun kuuden ottelun jälkeen kasassa on kuusi pistettä. Myös merkkipelaajien poissaolot ovat verottaneet tekemistä, kun Adam Helewka on pelikiellossa ja lupaavia otteita puolustuksessa esittänyt Santeri Airola on sairastuvalla. JYPistäkin tuttu Antti Kalapudas on sen sijaan ollut vakuuttavassa iskussa, kun kuudesta ottelusta on kasassa kahdeksan tehopistettä.

– Pelaamme voitosta, mutta ennenkaikkea pelaamme kovasta 60 minuutin viisi vastaan viisi-suorituksesta. Peli kertoo, onko pelaaminen yhden, kahden vai kolmen pisteen arvoista. SaiPa tulee ärsytettynä, tämä on heidän viikon pääpeli. Siihen meidän pitää olla valmiina, ”Nemo” summaa.

JYPin kokoonpanossa nähdään jälleen hieman muutoksia. Maalin suulle luistelee Sami Aittokallio, joka pelaa ensimmäisen ottelunsa JYP-paidassa.

Ohessa olevalta videolta pääset kuulemaan Aittokallion mietteitä.

LähiTapiola Areena, lauantai-ilta ja tulikuumassa vireessä oleva JYP. Tässä on ainekset hienoon kiekkoiltaan, joten suuntaa lippukaupoille Ticketmasteriin ja saavu hallille esimerkiksi polkupyörällä.