Raportti: JYP kiitti alussa ja lopussa – Pitkä kurimus katkesi!

JYP lähti Hämeenlinnaan katkomaan pitkää voitotonta putkeaan. Pitkään näyttikin, että hurrikaanipaidat palaavat Jyväskylään kolmen pisteen kanssa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2015.

Tuo putki ei kuitenkaan katkennut, mutta se lyhyempi tappioputki katkesi. JYP haki nimittäin ensimmäisen voittonsa sitten helmikuun 2019, jonka jälkeen tappiopelejä Hämeenlinnassa oli kertynyt yhdeksän peräjälkeen.

Voitto irtosi lopulta lukemin 4–3, ja isossa roolissa oli kolme maalia iskenyt ykkösylivoimaviisikko. Paras pistemies oli tehot 1+3 kirjannut Jerry Turkulainen. Näin sekä Turkulainen että tänään tehot 0+3 tehnyt Reid Gardiner lähtevät perjantaiseen otteluun tehot 3+5 iskeneenä. Tehot nostivat kaksikon sarjan pistepörssin jaetulle nelossijalle.

– Olimme kolmessakin pisteessä kiinni, mutta kaveri pääsi rinnalle. Voittoon pitää kuitenkin aina olla tyytyväinen, ykkösylivoiman maskimies Jere Lassila kertaa.

– Mullakin on tärkeä rooli estää veskan näkyvyyttä, mutta tänään oli kyllä laatukuteja Samilta (Niku) ja Jerryltä (Turkulainen).

JYPin illan maalihanat avasi Juuso Puustinen. Turkulaisen lisäksi ylivoimalla osui sekä 2–1-johto-osumasta että 4–3-voittomaalista vastannut Niku.

Lentävä lähtö

Ottelun alussa nähtiin kaunis ele, kun HPK muisti JYPiä 100-vuotissyntymäpäiviensä johdosta. HPK:n kapteeni Juuso Hietanen luovutti JYP-kippari Robert Rooballe 100 lippua joukkueiden seuraavaan Hämeenlinnassa pelattavaan otteluun. 2.3. pelattavaan otteluun voidaankin siis odottaa komeaa JYP-fanien invaasiota.

JYP istui Hämeenlinnassa välittömästi kuskin paikalle. Pitkillä hyökkäyspeleillä joukkue onnistui pitämään painetta yllä ja väsyttämään Kerhon viisikoita.

Hallinta kääntyi avauserässä myös tulokseksi Puustisen ja Nikun osumilla. Näiden välissä HPK kävi iskemässä tasoitusosuman hetkellisen hallintansa aikana.

Toinen erä noudatteli pitkälti samaa kaavaa. HPK tuntui ajoittain jäävän jopa yllättävän aseettomaksi, kun JYP myllytti hyökkäyspäässä ja kamppaili vahvasti puolustuspäässä. Isäntien ainoat merkit kiristä nähtiin toisen erän viimeisellä minuutilla, mutta silloin oli JYPin vuoro puolustaa keskustaa tylysti.

Päätöserässä JYPin ote alkoi hieman herpaantua ja huolimattomuusvirheidenkin kautta HPK alkoi saada uskoa tekemiseensä. Hieman ennen erän puoltaväliä HPK tarvitsi vain kaksi minuuttia 3–2- ja 3–3-osumien tekemiseen.

– He saivat mylläkkää meidän alueellemme ja hetkeä myöhemmin otimme jäähyn, joka myös kostautui. Johtoasemassa pitää olla tarkempi, Lassila kommentoi.

JYP onnistui kokoamaan rivejään erän viimeisille minuuteille, mutta HPK oli osumiensa jälkeen selvästi kuskin paikalla.

Jatkoajalla Lassila loisti jälleen. Vahva paineistus päätyyn tuotti hurrikaanipaidoille ylivoimamahdollisuuden, jossa Lassilan loistavan maskin hyödynsi Niku ratkaisemalla ottelun ajassa 64.48.

Lassilan loisto-otteet on huomioinut myös JYP-valmennus, sillä peliaikaa kertyi tänään hurrikaanipaitojen hyökkääjistä toiseksi eniten. Sentteri viiletti tänään keskiviikkona jäällä 20 minuutin ja 50 sekunnin edestä.

– Olen kaikkeni antanut ja myös hyvin mennyt tähän mennessä. Kyllä se auttaa, kun tässä iässä saa ehjän kesän alle, tuntuu ihan erilaiselta pelata kuin viime kaudella, Lassila kertaa.

JYPin kausi jatkuu viikonloppuna tuplapelillä, kun ensin matka käy KalPan vieraaksi ja lauantaina Jyväskylään saapuu SaiPa.

– JYP-kasvattina KalPa on ehdottomasti sytyttävin vastustaja. Toivottavasti lauantaina saadaan vielä enemmän väkeä hallille kuin parissa ensimmäisessä pelissä, Lassila päättää.

JYPillä on kasassa kahdeksan pistettä viidestä ottelusta. Sijoitus sarjataulukossa on yhdeksäs.

Toimittaja: Jere Korkalainen

Kuvat: Teemu Hannula/HPK