Raportti: JYP taisteli vierasvoiton Puustisen herkutellessa: ”Olisin halunnut ampua kaikki rankkarit”

Kuopion perjantai-ilta oli juuri niin kiihkeä, vaiheikas ja vauhdikas kuin olettaa saattoi. Voimasuhteet heittelivät pelin aikana, eivätkä joukkueet onnistuneet ratkomaan keskinäistä paremmuuttaan varsinaisen peliajan puitteissa.

Lopulta ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta, jossa JYP oli vahvempi vieden kaksi pistettä lukemin 4–3.

Voittomaalikilpailun hahmo oli Juuso Puustinen, joka osui kisassa peräti neljä kertaa.

– Olisin halunnut ampua kaikki rankkarit. Kiitos koutseille luotosta, että sain nuo käydä ampumassa. Tässä vaiheessa uraa pitää jo valikoimaa rankkareihin löytyä, ja sitä olisi ollut vielä enemmänkin, Puustinen tuumaa.

– KalPa on todella kova joukkue varsinkin kotonaan. Jos täältä saa kaksi pistettä mukaan, voi olla tyytyväinen.

Puustinen osui myös varsinaisella peliajalla. Muista osumista vastasivat Sami Niku sekä Jerry Turkulainen.

Kolmas peräkkäinen voitto nosti JYPin kymmeneen pisteeseen kuuden pelatun ottelun jälkeen. Niillä sarjataulukosta irtoaa yhdeksäs sija.

JYP aloitti hyvin

KalPan oli helppo odottaa tulevan alkuun kovaa, mutta JYP istahti välittömästi kuskin paikalle. Paine kasautui kerta toisensa jälkeen kuopiolaispäätyyn, mutta avauskympillä maaleja ei vielä nähty.

Toisella kympillä pelin kuva tasoittui, mutta tuloksenteosta vastasi hurrikaaniryhmä. Nikun ja Puustisen maaleilla vieraat lähtivät erätauolle 2–0-johdossa. Nikun maalin alusti Mikko Perttu, jolle syöttöpiste oli Liiga-uran ensimmäinen.

Toisessa erässä rangaistukset nousivat valokeilaan. KalPa hallitsi kenttätapahtumia, joten niitä tuomittiin enemmän JYPille. Heti erän alussa kuopiolaiset pääsivät kahden miehen ylivoimalle, ja iskivät pelin tasatilanteeseen. Kuopiolaiset iskivät erän kolmannen ylivoimamaalin vielä minuutti ennen erän loppua.

– He pistivät välillä meitä kyllä todella ahtaalle. KalPan ylivoimapelaaminen oli tehokasta, Puustinen myöntää.

KalPan toisen ja kolmannen maalin välissä nähtiin erän puhuttavin episodi. Juuso Vainio taklasi Oliver Kapasta avojäällä, ja tilannetta lähdettiin tutkimaan videolta, onko tilanteessa tapahtunut ulosajon arvoinen rike. Taklaus todettiin tarkistuksessa puhtaaksi, joten ainoa rangaistu pelaaja oli Vainiota kouluttamaan rynnännyt Aleksi Elorinne.

Tuon kaksiminuuttisen aikana myös JYPin ylivoima todettiin tehokkaaksi, kun Turkulainen pääsi vastaamaan illan toisesta hurrikaanipaitojen ylivoimamaalista. Näin neljän ylivoimamaalin erän päätteeksi päätöserään lähdettiin kutkuttavassa 3–3-tilanteessa.

Ottelun päätöserä oli pääosin KalPan hallintaa. JYPin ilme oli kuitenkin taisteleva ja puolustaminen tarkkaa. Eetu Laurikaisen ei tarvinnut juuri huippupelastuksiin venyä, jotta hurrikaanipaidat saivat venytettyä ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla JYP oli niskan päällä, mutta kun osumia ei nähty, viihdyttävä peli venyi vielä voittomaalikilpailuun. Siellä laukojia nähtiin yhteensä kahdeksan paria ja lopulta JYP oli Puustisen verran parempi.

JYPin kausi jatkuu huomenna kotiottelulla SaiPaa vastaan.

– Meidän pitää olla kurinalaisempia. Pysymällä bois jäähyaitiosta annamme itselle todella hyvät lähtökohdat. Uskon, että tasakentällisin pelatessa olemme parempi joukkue, Puustinen päättää.