Raportti: Kova taistelu toi kauden ensimmäisen täyden pistepotin

Lauantai-illan perhepeli Hippoksella toi JYPille kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton. Vaikka tulos 3–0 oli melko selvä, sai hurrikaaniryhmä jännittää loppuun saakka KooKoon kovan paineen kanssa.

JYPin joukkueessa oli onnistujia laajalla rintamalla, mutta kärkinimiksi on helppo nostaa tehot 1+2 iskenyt Jerry Turkulainen sekä 25 torjunnalla nollapelin kirjannut Eetu Laurikainen.

– Me hiukan passivoiduttiin lopussa, mutta tärkeintä, ettei yhtään mennyt omiin ja olimme ylivoimalla tehokkaita. Ne mitä annettiin, ”Edi” hoiti loput. Hieno peli häneltä, oli meidän MVP. Isossa kuvassa hyvä peli meiltä, johon voi olla tyytyväinen, Turkulainen kertaa.

– Maalivahtipeli oli loistavaa, erityisesti kolmas erä “Ediltä” oli loistava. Jauhoimme tasaisesti neljällä ketjulla, sen takia jaksettiin taistella loppuun asti, Jukka Rautakorpi tiivistää.

JYPin muista maaleista vastasivat Reid Gardiner sekä Jere Lassila.

Väkevä sisääntulo

Ottelun avauserä oli JYPin parasta tekemistä, mitä kaudella oli toistaiseksi todistettu. Klassinen ”kova kotijoukkueen avauskymppi” oli koko yleisön nähtävillä, kun hyökkäys toisensa perään vyöryi kouvolalaispäätyyn ja pleksit paukkuivat faniryhmien edessä.

– Oltiin hyvin valmiina pelaamaan. Parhaimmillaan pelattiin todella hyvää jääkiekkoa, Rautakorpi kehuu.

Avauserä toi myös pelin kuvan mukaista tulosta, kun Jerry Turkulaisen ja Reid Gardinerin ylivoimaosumat vei isännät erätauolle 2–0-johdossa. Turkulainen on tunnettu läpi Liiga-uransa väkevänä pelintekijänä, mutta nyt tuli jo kauden toinen ylivoimaosuma tarkalla laukauksella.

– Koitetaan jatkaa laukomista itsekin, jos se tuottaa tulosta, Turkulainen naurahtaa.

Toisen erän alku oli JYPin kannalta vielä pirteää ja aloitteellista tekemistä, mutta erän edetessä KooKoo istui kuskin paikalle. JYP ei pystynyt pysymään kiekossa ja rauhoittamaan peliä, vaan erä meni käytännössä selviytymistaisteluksi.

Siinä JYP onnistui kunniakkaasti, eikä KooKoo laadukkailla paikoilla juhlinut. Pyöritys päättyi vasta viimeisellä minuutilla KooKoon ottamaan rangaistukseen.

Kun vierailijat olivat rangaistuksensa lusineet, paine oli jälleen vahvasti JYPin puolustusalueella. JYPin sinnikäs puolustaistelu ja Laurikaisen huippukopit saivat kuitenkin jatkoa.

Viimeinen sinetti hurrikaaniryhmän voitolle tuli vajaat pari minuuttia ennen loppua, kun Jere Lassila viimeisteli loppululemat tyhjään rysään.

– Totta kai kolme pinnaa maistuu, kun kyseessä vielä kauden ensimmäinen täysi pistepotti. Voittoja ne on jatkoajallakin, mutta kyllä tämä paremmalta maistuu, Turkulainen sanoo.

JYPillä on ensi viikolla edessä ensimmäistä kertaa kolmen pelin puserrus. Ensimmäinen koitos on ohjelmassa keskivikkona Hämeenlinnassa HPK:n vieraana.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen