Raportti: Ilves latisti Hippoksen lauantai-illan tunnelman

JYPin viikonlopun toinenkaan ottelu ei tuonut pisteitä, kun Ilves oli tyly vieras Hippoksen lauantai-illassa.

3821-päinen kotiyleisö näki tiukan ja vähämaalisen kamppailun, jonka päätteeksi Ilves korjasi pisteet lukemin 2-1.

– Paransimme puolustamista eilisestä, mutta hyökkäyksessä ei ollut tarpeeksi leveyttä. Vähän kaivelee tuommoinen pomppumaali (1–2), mutta ehkä Ilves oli maalin parempi, Jukka Rautakorpi summaa.

– Tämä oli hieno tapahtuma ja oli upea yleisömäärä. Parannetaan, että ansaitaan vielä tupa täyteen.

JYPin ainoasta maalista vastasi Juuso Puustinen. Veini Vehviläinen torjui maalillaan 23 kertaa.

Paluuottelunsa hurrikaanipaidassa pelannut Anttoni Honka pääsi heti väläyttelemään tuttua kiekollista osaamistaan sekä väkevöitynyttä kamppailupelaamistaan. Tehopisteitä tappiopeli ei vielä tuonut.

– Emme saaneet ihan parasta pöytään, mutta kamppailimme 60 minuuttia tuloksesta. Se tietysti syö, kun ei saatu tästä mitään mukaan, Honka kertaa.

– Voimaa on tullut lisää ja siltä se tänään tuntuikin. Eilen kävin A–junnujen kanssa jäillä ja tänään olin itsekseni aamujäillä. Intoa on tulla takaisin tänne.

Päävalmentajalta lähti kehut uudelle vahvistukselle.

– Anttoni toi omia oivalluksiaan kiekolliseen pelaamiseen. Hän oli hyvin pelin sisällä ja tuli hienosti sisään.Iskun paikka alussa

Ilves tuli otteluun huonommalla pelituntumalla, mikä avasi JYPille iskun paikkaa alussa. Painopiste olikin Ilveksen puolustuspäässä, mutta murtautuminen laadukkaille paikoille oli vaikeaa.

Pelaaminen kauttaaltaan oli melko tarkkaa ja tunnustelevaa, eikä avauserä maaleja tarjonnut.

Toisessa erässä Ilves pääsi nappaamaan tahtikapulaa käsiinsä paremmalla kiekollisella pelaamisella. Hallinta jäi kuitenkin melko näennäiseksi, sillä myös JYP puolusti keskustaa tiivisti.

Erän lopussa JYPin virheet kiekollisena myös kostautuivat. Harhasyötön jälkeen Juuso Könönen vastasi ottelun avausmaalista ajassa 37.45.

Päätöserä jatkui tarkkana ja tasaisena, ja parhaat paikat aukesivat jopa hieman yllättävistä tilanteista.

Tätä kaavaa noudattivat myös molemmat maalit: ensin Puustinen pääsi sutimaan irtokiekon maalinedustalta verkkoon ja tästä muutamaa minuuttia myöhemmin JYP hukkasi kiekon omalla alueellaan ja Eemeli Suomi pääsi viimeistelemään Ilveksen 1–2-osuman. Suomi ajoi väkevästi maalille ja kiekko pomppi erikoisesti verkon perukoille.

JYPin kiri jäi lopussa melko vaisuksi. Ilves puolusti tylysti ja oli lähellä kasvattaa voittolukemia vielä isommiksi.

JYP pelaa taas seuraavan ottelunsa vasta ensi viikonloppuna. Perjantaina kylään saapuu HIFK ja lauantaina edessä on vierasmatka Tampereelle Tapparan vieraaksi.

– Varmasti auttaa, kun pääsen treenaamaan koko alkuviikon joukkueen mukana, Honka analysoi.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen