Raportti: Kärpät piirun verran terävämpi: ”Pelissä olimme parempia, mutta maaleissa hävisimme”

Hippoksen 3722-päinen yleisö todisti juuri niin tasaista ja jännittävää ottelua kuin odottaa saattoi. JYP meni ottelussa kahdesti johtoon, mutta lopulta pienet marginaalit kääntyivät Kärppien eduksi. Loppulukemat kirjattiin 2–3.

– Pelissä olimme parempia, mutta maaleissa hävisimme. Joukkue oli nälkäinen ja innokas pelaamaan aktiivista jääkiekkoa, mutta kaveri teki maalin enemmän. Pitää ymmärtää, että vaati kovan työn saada tuollainen esitys ja Kärppien kaltainen vastus seinää vasten. Kokonaisuus jättää jossiteltavaa, mutta tulosta pitää kunnioittaa, Jukka Rautakorpi kertaa.

JYP napsi viime viikkoina paljon pisteitä tulikuumalla ylivoimapelaamisella. Tällä viikolla ylivoimatehot jäivät uupumaan ja tuloksena oli kaksi tappiota.

– Voitimme pelejä ylivoimalla, siinä mielessä pitää olla kriittinen viisi vastaan viisi-pelaamisestamme. Se on kuitenkin mielestäni parantunut, mutta puolustusta pitää yhä parantaa. Kolme maalia omiin on liikaa, todella vaikeaa tehdä joka pelissä neljää maalia, Teemu Eronen kertaa.

– Tämä oli hyvä jääkiekkopeli kahden kovan joukkueen välillä. Pelasimme hyvin, mutta emme niin hyvin, että voittaisimme.

JYPin maaleista vastasivat Tobias Winberg ja Jerry Turkulainen. Turkulainen piti maalillaan Liigan pistepörssin kärkipaikan itsellään ja nousi JYPin kaikkien aikojen pistepörssissä kymmenennelle sijalle ohi Tuomas Pihlmanin.

Eetu Laurikainen torjui maalillaan 17 kertaa.

Lentävä lähtö

Ottelun avauserä lähti käyntiin isäntien komennossa. Hyökkäys toisensa jälkeen vyöryi hyvällä rytmillä kärppäpäätyyn. Isännät olivat terävämpiä myös irtokiekkotilanteissa, minkä kautta painetta oli helppo pitää yllä.

Ottelun maalihanat avasi Tobias Winberg, mutta heti seuraavassa vaihdossa Aleksi Antti-Roiko tälläsi pelin tasoihin.

Erätauolle poistuttiin kuitenkin JYPin johdossa, kun Jerry Turkulainen hyödynsi oululaispuolustuksen uinahduksen.

JYP tuli toiseen erään samalla ilmeellä. Tällä kertaa tulos jäi kuitenkin uupumaan. Isännät sortuivat hetkittäin yli-innokkaaseen hyökkäyspelaamiseen, mikä avasi Kärpille vastahyökkäysmahdollisuuksia, ja yhtä tällaista seuranneella ylivoimalla Kärpät tulikin pelissä tasoihin.

Vieraiden ensimmäinen paineistusjakso tuli toisen erän loppuun. Juuso Vainion ja Teemu Turusen maalinedusnujakointia tutkittiin myös videolta, löytyykö Vainion puolustamisesta ulosajon arvoista rikettä. Lopulta hänelle tuomittiin 2+2-minuuttinen rangaistus Turusen selvitessä yhdellä kaksiminuuttisella. JYPin alivoima taisteli kuitenkin erän lopun tilanteen rautaisesti.

Ajassa 44.44 Kärpät meni ensimmäistä kertaa johtoon. Martin Jandus laukoi, ja tuo johto kesti loppuun saakka.

– Pieniä yksityiskohtia pitää parantaa. Avauserässä tuli maali suoraan keskialoituksesta, toisessa alivoimalla ja päätöserässä sitten taas yksi aloituksesta. Käytännössä he tekivät siis kolme erikoistilannemaalia. Jos näihin heti jonkun lääkkeen löytäisi, sen käyttäisi, Eronen summaa.

JYP yritti vielä kiriä rinnalle, mutta laadukkaiden paikkojen luominen oli haasteellista. Lopussa isännät yrittivät tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta Kärppien uhrautuva puolustuspelaaminen piti lukemat muuttumattomina.

Seuraava mahdollisuus pisteille aukeaa ensi perjantaina Raumalla. Muutama välipäivä peleistä otetaan ilolla vastaan.

– Varmasti harjoittelemme, mutta myös lepäämme. Tämä on pitkä kausi, jokainen lepo joka voidaan käyttää, käytetään, Eronen päättää.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen