Raportti: Upea perjantai-ilta päättyi kotijoukkueen juhliin

Maalin pelejä, niitä JYP on pelannut maailman sivun alkukaudesta. Esimerkiksi viime viikolla tällainen kääntyi Hippoksella Ilvekselle.

Kun HIFK saapui JYPin vieraaksi, sellaista odotettiin – ja myös saatiin. Tällä kertaa oli hurrikaanipaitaisen ryhmän vuoro olla ansaitusti voittavalla puolella.

Voittomaalista vastasi Jarkko Malinen vain minuutti ennen loppua ja Juuso Puustinen sai viimeistellä loppulukemat 4–2 tyhjään maaliin.

– Tämä oli tärkeä voitto. Pelasimme pienten marginaalien peliä paremmin kuin viikko sitten Ilvestä vastaan. Nyt pystyimme olemaan leveällä rintamalla vielä lopussa. On oleellista, että on neljä pelaamaan pystyvää ketjua, jotta energia riittää loppuun asti jahdata maalia tai puolustaa johtoa, Jukka Rautakorpi kuvailee.

JYPin muista maaleista vastasivat Mikko Petman sekä Liiga-uransa avausmaalin tehnyt Riku Tohila.

– Työvoitto. Oli ansaitut kolme pistettä, taistelimme ne kotiin. Tehokkuus oli tänään kohdallaan, maalit ratkaisevat pelejä. Puolustimme myös hyvin, nuorukainen kertaa.

– En hirveästi muista tilanteesta. Joskus kuullut, että jos haluaa maaleja, pitää mennä maalille. Kalajoelta kotoa pitää löytää hyvä paikka kiekolle, missä muistella tätä maalia.

Nousujohteinen esitys

JYPin edellisestä ottelusta oli viikko, kun taas HIFK oli tulessa toissa päivänä. Parempi pelituntuma näkyikin alussa, kun vieraat olivat kuskin paikalla.

– Peli oli jo alussa pienten marginaalien pelaamista. Paransimme ensimmäisen viisiminuuttisen jälkeen, Rautakorpi kommentoi.

JYP pysyikin enemmän kiekossa kuin vastustaja, mutta maalipaikoille pääsy oli vaikeaa. Hyökkäyspeliin ei syntynyt jatkumoa, kun pyöritykset hyökkäysalueella jäivät lyhyeksi.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin JYPin päädyssä ajassa 13.54, kun Luke Martin vei HIFK:n ylivoimalla johtoon.

Toisessa erässä JYP paransi ja pelin painopiste oli hivenen enemmän HIFK:n puolustusalueella.

– Saimme kiekkoja pysymään hyökkäysalueella. Muutamissa tilanteissa se viimeinen ratkaisu oli vielä väärä, olisiko pelaajan kannattanut syöttää vai laukoa, Rautakorpi sanoo.

Vääriä valintoja ei nähty ajassa 26.43, kun Tohila suti Robert Rooban käännön maalille verkon perukoille.

Toisen erän ehkä jopa näyttävin suoritus nähtiin JYPin puolustuspäädyssä. Veini Vehviläinen oli pelattu jo maaliltaan ulos, mutta heittäytyvä Mikko Perttu esti helsinkiläisten johto-osuman ja sai 3600-päiseltä kotiyleisöltä raikuvat suosionosoitukset.

Päätöserään lähdettiin 1–1-tilanteessa. Se ei pysynyt kuitenkaan voimissaan kovin kauaa, sillä muutaman minuutin pelin jälkeen JYP meni johtoon. Erän alussa JYP hieman muutti ketjuja. Aaro Vidgren ja Mikko Petman saivat keskelleen Braden Christofferin, ja kolmikko juoni kiekon verkkoon. Kolmikosta Petman kirjasi maalin nimiinsä saaden samalla myös kauden maalitilin auki.

Johto ei kuitenkaan kestänyt kauaa, vaan HIFK tuli jo seuraavassa vaihdossa tasoihin.

Kolmas erä oli illan tasaisin 20-minuuttinen. Molemmilla oli omat hallintajaksonsa, mutta maalipaikkojen luonti oli haasteellista. Molemmat saivat ottelun lopulle omat ylivoimamahdollisuutensa, joista JYP käytti omansa ja marssi voittoon. Petmanin 2–2-osuman tapaan viimeisen vapauttavan syötön Malisen 3–2-osumaan tarjoili Braden Christoffer.

JYP ei ehdi juhlia voittoaan kovinkaan kauaa, sillä huomenna vastaan asettuu Tappara Tampereella. Matkaan on lähdessä runsas joukko JYP-faneja niin bussilla kuin junalla, joten odotettavissa on hieno kiekkospektaakkeli.