Raportti: Viikonloppu huipentui riemukkaisiin kuuden pisteen tunnelmiin

JYP järjesti viime vuonna ensimmäisen Lättähattu-retkensä Tampereelle. Tuolloin JYP johti ottelua pitkään, mutta hävisi lopulta lukemin 4–5.

Nyt kuin joukkueen kasvua kuvastaen seuraava Lättähattu-retki oli jälleen lauantainen matka Tampereelle. Jälleen kerran JYP esiintyi väkevästi ja nappasikin tällä kertaa täydet kolme pistettä. Näin ollen kova tuplapeliviikonloppu lihotti JYPin pistepussia kuudella pisteellä.

Loppulukemat kirjattiin 3–4. JYPin voittomaalista vastasi Mikko Petman, joka avasi kauden maalitilinsä eilen HIFK:ta vastaan ja tänään tuli osuma numero kaksi.

– On ollut vaikeampi jakso. Viime kausi loukkaantumisten takia vaikea ja alkukaudellakin haasteellista. Onnistuminen parissa pelissä peräkkäin tuo tietty itseluottamusta. Ei oikein ole taikauskoja, aina luottanut siihen, että hyvin hommat tekemällä palkinto tulee jossain kohtaa, Petman kuvailee onnistumisiaan.

– Kaks kovaa peliä kärkijengejä vastaan ja kuusi pistettä, joten hyvä viikonloppu ja hyvä fiilis.

JYPin muista maaleista vastasivat Juuso Puustinen, Nick Welsh ja Sami Niku.

Terävä alku

JYP tuli otteluun avauserään terävällä ilmeellä. Tapparan karvauksen selvittäminen avasi tiloja hyville hyökkäyksille, joista vieraille aukesikin pari hyvää paikkaa siirtyä johtoon. Ne kuitenkin jäivät käyttämättä.

Veini Vehviläisen maali oli käytännössä ensimmäistä kertaa uhattuna, kun hurrikaanipaidat ottivat kaksi jäähyä peräjälkeen ja Tappara pääsi pelaamaan pitkän ylivoiman viidellä kolmea-vastaan. Tämän aikana Vehviläinen esitti tukun paraatipelastuksia, mutta heti alivoiman päätyttyä Petteri Puhakka onnistui tasoittamaan ottelun.

Kotijoukkue sai maalistaan lisäävirtaa, mutta enempää osumia ei ensimmäisen 20-minuuttisen aikana nähty.

Kuten avauserässä, myös toisessa erässä JYP tuli sisään terävästi. Vierailijat veivät kamppailuita yksi toisensa jälkeen ja pitivät painetta yllä Tapparan puolustuspäässä. Kotijoukkue oli myös pakotettu rikkomaan kahteen otteeseen, joista jälkimmäinen kostautui. Puustisen ohjuria tarkasteltiin vielä videolta korkean mailan varalta, mutta tuomiona oli 1–1-tasoitusosuma.

Maali kasvatti liekkejä ja paine yltyi. Seuraava osuma tuli lopulta hieman yllättävästi, kun Nicholas Welsh tälläsi maskittoman kiekon verkon perukoille. Johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, vaan Tappara tuli pian perään ylivoimalla tasoihin hieman pelin kuvan vastaisestikin.

– Valmennuksen mielestä oli hyvää peliä koko ajan, joten emme halunneet muuttaa mitään. Luotimme, että palkinto tulee jossain vaiheessa, Petman kuvailee lähtöä päätöserään.

Myös päätöserään JYPin lähtö oli terävä ja tällä kertaa osumia tuli kaksinkappalein. Ensin Sami Niku herkutteli JYPin ylivoimalla johtoon ja pian perään Petman pääsi viemaan hurrikaanipaidat jo kahden maalin johtoon.

Tappara tuli kuitenkin jälleen nopeasti suorasta hyökkäyksestä maalin päähän, mikä sai lopun jännitystä tiivistymään. Tappara puskikin kovaa päälle, mutta enempää osumia ei nähty, vaan JYP ja runsaslukuinen kannattajajoukko pääsi juhlimaan ensimmäistä kolmen pisteen voittoa Nokia Arenalla.

– Varmasti olemme menneet viime kaudesta eteenpäin ja olemme sitä iskukykyisempiä. Olemme näyttäneet, että voimme haastaa ja voittaa kenet tahansa, joten suunta on hyvä. Pitää jatkaa samaa työtä, Petman tiivistää joukkueen tilaa.

JYPin kausi jatkuu ensi viikolla kolmella ottelulla. Ensimmäinen niistä on tiistaina Lappeenrannassa SaiPan vieraana.

– Aina hienoa päästä käymään kotikaupungissa pelaamassa. Kova peli tulee siitäkin, otetaan hyvät asiat mukaan ja jatketaan siitä, mihin jäimme, niin varmasti tulee hyvä peli sielläkin, hyökkääjä kuvaa odotuksiaan.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Eveliina Laitanen/Tappara