Raportti: JYP taisteli Sportin nurin tuttujen miesten onnistumisilla

Kun kolmen ottelun voittoputkessa oleva JYP sai vieraaksi sarjataulukossa seuraavana olevan, neljä edellistä otteluaan voittaneen Sportin, oli syytä odottaa tasaista vääntöä.

Kaikki odotukset myös täyttyivät, sillä taistelu pisteistä pysyi tiukkana loppusummeriin saakka. Tällä kertaa voittavana osapuolena oli JYP loppulukemin 3-2.

Erikoistilanteet olivat jälleen voiton takeena, kun alivoimalla riitti operoitavaa ja voittomaalista ylivoimalla vastasi Jerry Turkulainen.

– Tämä oli kova peli, pienestä kiinni koko ajan. Iso juttu tehdä ylivoimalla maali loppuun. Lopun taistelusta voi olla ylpeä, Jukka Rautakorpi tiivistää.

Muista osumista vastasivat Mikko Petman ja Sami Niku. Veini Vehviläinen torjui 23 kertaa.

– Tämä oli kova taistelu. Alivoimien selvittäminen antoi energiaa eteenpäin, Niku kertaa toisen erän jäähysumaa.

Vahva alku

JYP sai otteluun lentävän lähdön, kun hyökkäys toisensa perään ohjautui Sportin alueelle. Myös avausmaali syntyi nopeasti, kun Petman pääsi iskemään maalin jo neljännessä peräkkäisessä pelissä.

JYP hallitsi erästä pitkiä pätkiä, mutta Sportin tiivis vartiointi keskustassa piti maalipaikat vähissä. Erän loppuhetkillä Sport sai ensimmäisiä paikkojaan, mutta Vehviläinen ei ollut ohitettavissa.

Toisen erän teemaksi nousivat rangaistukset, joita JYPille vihellettiin viisi ja Sportille kaksi. Erässä nähtiinkin molemmilta yhdet ylivoimamaalit, kun vuoroin Oskari Hult ja Sami Niku vastasivat erikoistilannemaalista.

– Toisessa erässä oli vähän kaikennäköisiä jäähyjä. Siinä riitti henkistä sietämistä ja asiaa käytiinkin erätauolla läpi, Rautakorpi kertaa.

Tämän lisäksi Sport teki yhden maalin, kun Axel Holmströmin osuma syntyi vain 28 sekuntia Nikun osuman perään. Näin erätauolle lähdettiin 2-2-tilanteessa.

Kolmannessa erässä jäähyt alkoivat tasoittua, eikä hurrikaaniryhmä jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä. Nyt oli Turkulaisen vuoro nauttia Jere Lassilan laadukkaasta maskityöskentelystä.

– Koimme vääryyttä, mutta jäähyt vastustajalle pitää ansaita omalla aktiivisuudella. Siinä pelaajat vastasivat huutoon, Rautakorpi kiittelee.

JYPille aukesi erän puolivälin jälkeen erinomainen paikka ratkoa peli neljän minuutin ylivoiman aikana, mutta kun maalia ei syntynyt, lopusta saatiin vielä trilleri.

Sisukas taistelu ja Vehviläisen laatutorjunnat toivat jälleen yhden kolmen pisteen voiton.

JYPin seuraava haaste odottaa lauantaina, kun viimeiseen otteluun ennen maajoukkuetaukoa kylään saapuu Pelicans.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen