Raportti: Hullutteluilta tuotti hattutempun, uran avausmaalin sekä kolme pistettä

JYPin ja Sportin väännöstä Vaasan perjantai-illassa tuli yksi eriskummallisimmista miesmuistiin. 11 maalin iloittelun osumista kahdeksan nähtiin toisessa erässä, ja JYP iski niistä peräti kuusi. Päätöserässä JYP kesti vielä vaasalaisten kirin ja nappasi kauden kolmannen maalin voiton Sportista lukemin 6-5.

– Aikamoinen lätkämatsi, paljon maaleja molempiin päihin ja varmasti yleisö tykkäsi jääkiekosta tänään. Hieno voitto meille, tästä on hyvä mennä eteenpäin, Juuso Puustinen tiivistää.

Puustinen itse vastasi yhdestä osumasta. Maalin makuun pääsivät myös kolmesti iskenyt Reid Gardiner sekä yhdet maalit mieheen viimeistelleet Mikko Petman ja Jesse Pulkkinen. Pulkkiselle osuma oli Liiga-uran ensimmäinen.

20240126 Vaasan Sähkö Areena Vaasa, FINLAND. LIIGA: Vaasan Sport – JYP Jyväskylä.
JYP #91 Reid Gardiner tuulettaa.

Voitto nosti hurrikaanipaidat kuuden pisteen päähän kymmenennestä sijasta.

Vastustaja iski taas ensin

JYP aloitti ottelun jälleen vahvasti ja loikin useita laadukkaita maalipaikkoja, mutta Rasmus Reijola ei ollut vielä avauserässä ohitettavissa.

Läpi erän pienet huolimattomuusvirheet leimasivat JYPin kiekollista pelaamista. Yhdestä tällaisesta Sport pääsi myös vastaamaan ottelun avausmaalista, kun Axel Holmström pääsi nautiskelemaan kiekon tyhjään verkoon.

Tästä mentiin vain pari minuuttia eteenpäin, kun Kalle Miketinac vei isännät jo kahden maalin karkumatkalle.

JYP #35 Veini Vehviläinen torjuu Sport #80 Kalle Miketinac lähentelyt.

JYP tuli toiseen erään takamatkasta piittaamatta ja vahva kiekollinen pelaaminen leimasi tekemistä heti ensimmäisillä minuuteilla. Kiitoksena tästä JYPin maalitykki Gardiner pääsi iskemään kahdesti, eikä maaleilla ollut eroa kuin 33 sekuntia. Näin peli oli nopeasti 2–2.

Tuosta tilanteesta 4–5-maaliin saakka osumia iskettiin vuorotahtiin. Kunniamaininnan ansaitsee Pulkkisen uran ensimmäinen osuma, kun mies riisti kiekon keskialueella ja tälläsi kiekon verkkoon vastustamattomalla rannelaukauksella.

– Toinen erä oli kävelyvauhtia ja lepsua peliä. Olin äimän käkenä, että mitä tapahtuu, kun tilanteita ja maaleja tuli molempiin päihin. Tällaista lätkä välillä on, Puustinen kertaa.

Erän viimeisillä minuuteilla JYP osui vielä kahdesti. Puustinen itse vastasi ylivoimalla toisesta osumasta ja vain 16 sekuntia ennen erätaukoa Gardinerin illan kolmas osuma siivitti JYPin päätöserään kahden maalin karkumatkalla.

– Maltti on valttia. Pitää tiedostaa ympäristö ja nyt tuntui, että on aikaa kääntyä ja laukoa, Puustinen arvioi tekemäänsä osumaa.

Päätöserä oli hurrikaanipaidoilta äärimmäistä taistelua. Erän puolivälin tienoilla Holmström iski illan toisen osumansa, mikä lisäsi painetta JYPin alueella entisestään.

JYP #6 Jesse Pulkkinen, Sport #17 Sebastian Stålberg

Viimeisellä kympillä JYP ei päässyt lähes kertaakaan kontrolloidusti omista pois, mutta onnistui puolustamaan ykkössektoria sisukkaasti. Näin ollen oma maali pysyi koskemattomana ja kolme pistettä matkasivat Jyväskylään.

JYP jahtaa seuraavan kerran pisteitä huomenna lauantaina, kun LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu kovavireinen Pelicans. Hakusessa on Mikko Heiskasen johtaman valmennuksen ensimmäinen kotivoitto.

– Pitää aikuistua ja ottaa asenne, että mennään pelaamaan normilätkää, eikä tehdä siitä mörköä, Puustinen analysoi.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Samppa Toivonen