Raportti: Kova taistelu ei tuonut päätöstä tappioputkelle – ”Ansaitsimme mielestäni enemmän”

Lauantai-iltana Tampereella jännitettiin, onnistuuko JYP katkaisemaan kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa kolmen tappion putkessa olleen Ilveksen kustannuksella.

Ilves näytti tyynnyttäneen hurrikaanin lähtiessään päätöserään 2–0-johdossa, mutta vieraat puskivat päätöserässä vielä kovaa päälle runsaslukuisen vieraskannatuksen siivittämänä. Lopulta tuloksena oli 1–2-tappio, kun Reid Gardinerin osuma jäi useista huippupaikoista huolimatta ainoaksi JYP-osumaksi.

JYPin maalilla nähtiin Topias Leinonen, joka oli aloittava maalivahti ensimmäistä kertaa reiluun puoleentoista kuukauteen. Leinonen pääsi tolppien väliin myös keskiviikkoisessa Kärpät-ottelussa. Nuorelle vahdille kirjattiin 25 torjuntaa.

– Häviö tässä kohtaa ei maistu, mutta ylpeä voi joka jätkästä olla. Meillä oli kaikki liossa ja olisimme mielestäni ansainneet enemmän. Lopussa oli paikkoja, mutta tälläkään kertaa ei pomppinut. Jatkamme hommien tekoa, jotta kelkka kääntyy vielä, Leinonen kertaa.

– Pääsin keskiviikkona pitkän tauon jälkeen hakemaan fiilistä, minkälaista pelaaminen on. Totta kai se helpotti lähtöä tähän päivään.

JYP jatkaa sarjataulukon sijalla 14. Eroa pudotuspeliviivan päälle on nyt kuusi pistettä.

Hyvä alku, huono tulos

Ottelu alkoi pitkillä juhlaseremonioilla, kun Ilves Hockey Legends-aateloinnin saivat kuusi Ilveksen jääkiekkotoiminnan kehitykseen vaikuttanutta merkkihenkilöä.

JYP tuli avauserään terävästi ja ajoittain vei peliä selvästikin. Kiekollinen peli soljui kohti hyökkäysaluetta ja esimerkiksi Jerry Turkulaiselle aukesi kaksi huippupaikkaa, mutta maalinteon tehokkuus oli kateissaan. Kesken JYP-pyörityksen Ilves kävi iskemässä illan avausmaalin, kun kevyehkön JYP-rangaistuksen hyödynsi Matias Mäntykivi.

Erän edetessä pelin kuva tasoittui ja viime kierrosten teema pysyi voimissaan; siinä missä JYP ei hyödynnä paikkojaan, vastustaja on todella tehokas. Niklas Friman pääsi viemään isännät toiseen erään kahden maaliin karkumatkalla.

JYP aloitti toisen erän komealla taistelulla selvitettyään yli viisi minuuttia alivoimaa, kun Juuso Vainio sai avauserän lopussa kaksiminuuttisen ja heti toisen erän alkajaisiksi Sami Niku istui neljä minuuttia jäähyaitiossa korkeasta mailasta. Joona Ikonen laukoi kerran maalirautoihin, mutta useat kiekot jäivät myös uhrautuvaa blokkipeliä pelanneisiin hurrikaanipelureihin.

Myös Leinoselle voidaan antaa oma osansa kunniasta siitä, että lukemat pysyivät toisessa erässä samoina. Vähälle peliajalle jäänyt vahti otti lukuisia varmoja torjuntoja.

– Olen tyytyväinen omaan pelaamiseeni, mutta pakko antaa kunniaa myös muulle joukkueelle, Leinonen sanoo.

JYPillä oli läpi erän suuria vaikeuksia päästä hyökkäyspelissään avauserän tasolle. Paikkoja ei syntynyt sen paremmin tasakentällisin kuin ylivoimallakaan.

Myös Ilves alkoi nostaa jalkaa kaasulta ja keskittyi jäädyttämään peliä.

JYP löysi päätöserään vielä uuden vaiheen ja onnistui hankkimaan myös ylivoimamahdollisuuksia. Ensimmäinen ylivoimamahdollisuus ei vielä tulosta tuottanut, mutta jälkimmäisellä hurrikaanipaidat huudattivat fanipäätyä Reid Gardinerin tulisella laukauksella.

Lopussa JYP haki tasoitusosumaa vimmatusti, mutta osuma jäi syntymättä. 24 kertaa Ilves-maalilla torjunut Jonas Gunnarsson onnistui torjumaan esimerkiksi Braden Christofferin läpiajon että Jarkko Malisen avopaikan maalinedustalta.

JYP pelaa seuraavan kerran ensi viikon perjantaina. Silloin vastassa on HIFK kotiyleisön edessä.

– Tässä on ollut paljon mylläkkää, emmekä ole päässeet vetämään yhtäkään kokonaista harjoitusta. Nyt tekee todella hyvää päästä yhdessä harjoittelemaan, Leinonen päättää.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Timo Koistinen/Liiga