Raportti: Hyvä erikoistilannepelaaminen riitti yhteen pisteeseen

JYP suuntasi perjantai-illaksi Turkuun hakemaan tärkeää kolmen pisteen pottia. Suoria voittoja ei TPS-kohtaamisissa oltu nähty vielä kummaltakaan joukkueelta, sillä kaikki kolme aiempaa kohtaamista olivat menneet jatkoajalle.

Pisteiden tärkeys molemmille joukkueille oli aistittavissa kaukalossa kovana kamppailupelaamisena, joka tuotti myös ison määrän rangaistuksia. JYP onnistui iskemään kaksi ylivoimamaalia ja selvittämään kaikki kolme alivoimaansa, mutta se riitti vain pisteeseen, kun TPS rummutti kauden kolmannen jatkoaikavoiton JYPistä lukemin 3–2.

– Jos erikoistilanteet on kahdella plussan puolella, pitäisi olla vahvoilla siihen, että pisteitä tulee enemmänkin kuin yksi. Ei saada pidettyä pelin virtausta meillä, minkä takia joudumme tasakentällisin puolustamaan liikaa. Pitäisi pysyä pidempiä pätkiä kiekossa, Jere Lassila summaa.

Kaukalossa riitti vauhtia

JYP jäi ottelun alussa vastaanottavaksi osapuoleksi, kun TPS tuli väkevästi paineistaen ottelun alkuun. Avauskympin pyörityksestä selvittyään myös JYP alkoi löytää keinoja päästä hyökkäyspäätyyn, mutta laadukkaat maalipaikat jäivät puuttumaan.

Erän loppupuolella TPS onnistui rikkomaan kuparisensa. Linus Fröberg onnistui kamppailemaan itsensä maalin edessä vapaaksi ja hänellä oli helppo työ siirtää turkulaiset johtoon.

Toisessa erässä jäähyt olivat isossa roolissa. JYPille aukesi erinomainen mahdollisuus tasoitukseen, kun maila osui C.J. Smithin naamaan sillä seurauksella, että JYPille tuli neliminuuttinen ylivoima. Tuon aikana Juuso Puustinen jatkoi tehoiluaan iskemällä peräti kahdesti vieden vieraat 2–1-johtoon.

Avausmaaliin syöttöpinnan kirjasi myös Mikko Perttu, joka stunttasi maalinedusmiehenä jäähyllä istunutta Jere Lassilaa.

Lassilan jäähytilanne oli erälle hyvin kuvastava. Tuomarien linja nahisteluun oli äärimmäisen tiukka, kun salomonin tuomioita jaettiin yhteensä neljä kappaletta toisen erän puitteissa.

– Tosi kova kamppailuvaade, joka sentistä sai vääntää ja oli kiva pelata miehekästä peliä. Tuollaisia saisi mennä läpi ja jäädä miehet kentälle. Tuomarienkin pitää pitää kuitenkin peliä näpissä, joten ilmeisesti he sitten näkivät tuollaisen tarpeelliseksi, Lassila summaa.

Kolmas erä oli tasaista pelaamista, kun peli aaltoili päästä päähän. Erän edetessä JYP alkoi pelaamaan enemmän puolustuksen kautta, kun TPS:n paine yltyi. Turkulaiset onnistuivat erän puolivälin tienoilla nousemaan tasatilanteeseen, kun keskeltä maalinedushässäkkää Otto Salin onnistui nostamaan kiekon verkkoon.

Molemmille joukkueille aukeni vielä loistopaikkoja pelin ratkaisemiseen varsinaisella peliajalla, mutta lisäosumia ei nähty. JYPistä paras paikka aukesi läpiajoon karanneelle Jerry Turkulaiselle, mutta Filip Lindberg veti pidemmän korren.

Jatkoaikaa ehti kulua reilun minuutin verran ennen kuin JYP menetti kiekon hyökkäysalueella ja vastahyökkäyksen päätteeksi Lukas Wernblom laukoi TPS:lle kaksi pistettä.

JYPin seuraava kamppailu on huomenna lauantaina Jukureita vastaan.

– Mennään nauttimaan jääkiekosta, kolme pistettä jälleen jaossa. Rupeaa olemaan tilanne, että on vain voitettavaa. Pitää mennä peli kerrallaan, Lassila päättää.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Teemu Saarinen/Liiga