Raportti: JYP jäi kauas parhaastaan Helsingissä – Turkulaisen ennätysilta ainoa ilonaihe

HIFK oli tyly isäntä, kun JYP suuntasi Helsinkiin aikeissaan ryöstää tärkeitä pisteitä kamppailussa pudotuspelipaikasta.

Peli oli kauttaaltaan tasaista, mutta HIFK iski maalin kokoisista virheistä jo toisessa erässä 3–0-johtolukemat, ja tästä sillasta hurrikaanipaidat eivät enää onnistuneet nousemaan.

Lopulta lukemat kirjattiin helsinkiläisille 5-1.

– Jäi sapettamaan meidän tekemisemme taso. Taululla numerot kertovat matsin kulusta aika paljon, Juuso Vainio summaa.

JYP jatkaa sijalla 13.

Liigan runkosarjaottelussa HIFK – JYP, Helsingin jäähallissa, 7. helmikuuta 2024. (Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures)

Iskun paikka alussa

HIFK lähti otteluun viiden ottelun tappioputkessa, ja hallissa nähtiinkin kannattajien mielenosoitus. Tämä antoi JYPille paikan iskeä ja syventää helsinkiläisten ahdinkoa.

Kaukalossa JYP pystyi roikkumaan mukana pelissä, kun HIFK hallitsi kenttätapahtumia. Tiivis puolustaminen esti helsinkiläisten laadukkaat maalipaikat pitkän pätkän avauserästä, mutta loppupuolella Julius Nättinen onnistui karkaamaan läpiajoon, eikä erehtynyt.

Toisessa erässä JYP alkoi saada paineistusjaksoja HIFK-päätyyn. Tuloksena oli myös illan ensimmäinen ylivoimamahdollisuus, jolla maalipaikkoja ei onnistuttu luomaan. Heti ylivoiman perään oli Aleksanteri Kaskimäen vuoro karata läpiajoon ja muuttaa lukemiksi 2-0.

Heti erän puolivälin jälkeen isännät karkasivat jo kolmen maalin johtoon Leo Komarovin osumalla. JYP haastoi maalitilanteen, mutta tuomaristo ei katsonut, että Veini Vehviläisen maalinedustan ohi mennyt Antti Pihlström olisi ottanut riittävää kontaktia JYP-vahtiin.

– Mahdollistimme vastustajalle maaleja. Original-jääkiekkojutut: kuinka blokataan vetoja ja pelataan joukkueelle, miten pidetään vastustajat pois maalilta. Tänään vastustaja sai sillä maaleja, Vainio harmittelee.

Liigan runkosarjaottelussa HIFK – JYP, Helsingin jäähallissa, 7. helmikuuta 2024. (Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures)

JYP onnistui selvittämään hylättyä haastoa seuranneen alivoiman, mutta ei saanut kirivaihdetta enää loppuerässä silmään. Näin ollen päätöserään lähdettiin kolmen maalin takaa-ajoasemasta.

Vieraat pystyivät lähtemään päätöserään ilman mitään hävittävää, ja toivonkipinä sai lisää sytykettä heti ensimmäisessä vaihdossa, kun Jerry Turkulainen onnistui ohjaamaan Anttoni Hongan syötön ohi Roope Taposen. Turkulaisella osuma oli kauden 17:s, millä hän ylsi henkilökohtaiseen yhden kauden maaliennätykseen.

Hyvä vaihe kuitenkin katkesi nopeasti, kun HIFK pääsi iskemään itsensä 4-1-johtoon. Tämä näytti niksauttavan JYPin selkärankaa, ja HIFK pystyi hallitsemaan rauhassa ja pelailemaan peliä kohti loppuaan.

Viimeisellä kympillä nähtiin vielä kaksi osumaa, kun Niko Seppälä HIFK:sta ja Jere Lassila JYPistä onnistui heiluttamaan maaliverkkoa.

JYPin seuraava ottelu on perjantaina Oulussa.

– Oli niin luokatonta, että voi vain parantaa. Pistetään perusasiat kuntoon, ne on asioita, mihin jokainen pystyy, kun haluaa vain tehdä. Sillä saamme varmasti suopean tuloksen, Vainio päättää.

Liigan runkosarjaottelussa HIFK – JYP, Helsingin jäähallissa, 7. helmikuuta 2024. (Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures)

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Riku Halttunen/Liiga