Raportti: Kolmen maalin johto ei riittänyt taaskaan – ”Aika epätodellinen fiilis”

Tiistai-ilta Hippoksella tarjosi yleisölle vähintäänkin riittävästi käänteitä. Kymmenen maalin iloittelussa riitti vauhtia ja erikoisia tilanteita.

JYP meni päätöserän alussa jo 5–2-johtoon, mutta toisessa pelissä peräkkäin kolmen maalin johtoasema ei riittänyt voittoon. Voittomaalikilpailussa Lukko vei ylimääräisen pisteen voittaen ottelun 6–5.

– Aika sanaton ja epätodellinen fiilis. Pitää katsoa nauhaa ja tuumata porukalla. Viisi maalia oli hyvä asia, mutta kuusi päästettyä on liikaa, Mikko Heiskanen kuvailee.

– Todella haikea fiilis. Meillä oli hyvä johto ja päästimme vastustajan tasoihin. Lakkasimme tekemästä hyviä asioita, emmekä olleet riittävän nöyriä. Sitä pitää olla, Tobias Winberg summaa.

JYPin tehomiehiin lukeutui Jerry Turkulainen, joka iski tehot 2+1. Näillä Turkulainen rikkoi henkilökohtaisen piste-ennätyksensä ja nousi Liigan pistepörssin toiseksi tehoilla 19+35.

Sijalla 13 olevan JYPin pudotuspelipaikka on kuuden pisteen päässä.

Terävä alku

JYPin sisääntulo otteluun oli väkevä. Peli soljui nopeasti kohti vastustajan päätyä ja paineistusjaksoja syntyi.

Isännät iskivät kaksi nopeaa maalia erän puolivälin tienoilla, kun ensin Tobias Winberg katkaisi pitkän tehottoman putkensa ja perään läpiajoon karannut Jerry Turkulainen muutti lukemiksi jo 2–0.

– Aika pitkä putki siinä oli päällä. Kyllä apinalauma lähti harteila, Winberg viittasi 23 pelin pisteettömän ja 30 pelin maalittoman putken päättymiseen.

Tämän jälkeen myös Lukko alkoi saada kiekollista peliään käyntiin. Myös kavennusosuma syntyi päätöserän loppuun, kun Brian Burke toi raumalaiset maalin päähän.

Toinen erä alkoi vahvasti Lukko-komennossa. Raumalaiset saivat pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi, jotka synnyttivät maalipaikkoja hyvään sektoriin. Veini Vehviläinen ottikin pari huippupelastusta.

Paikoitta eivät hurrikaanipaidatkaan jääneet. Parhaat aukesivat C.J. Smithille, joka laukoi kerran tolppaan ja yrittämään maalintekoa myös puolittaisessa läpiajossa.

Erän loppupuoli menikin huomattavasti tasaisemmaksi ja viimeisellä kolmella minuutilla nähtiin kolme maalia. Ensin iski Aaro Vidgren, sitten Ponthus Westerholm toi Lukon jälleen maalin päähän ja lopulta Juuso Puustinen tökkäsi JYPin ylivoimalla 4–2-johtoon.

Tilanteeseen liittyi myös dramatiikkaa, kun kiekon jo ollessa maalissa Sebastian Repo huitoi Puustista sillä seuraamuksella, että Repon ilta päättyi ulosajoon.

JYP teki vielä kolmannen erän alkuun maalin Turkulaisen ohittaessa Lebedeffin, mutta sen jälkeen alkoi alamäki. Lukko tarvitsin vain viisi ja puoli minuuttia kolmen maalin tekemiseen, ja vei ottelun ylitöille.

– Aikalisän käytöstä voi olla montaa mieltä. Sen ottamalla saattaa näyttää vastustajalle paniikin olevan päällä.

Jatkoajalla maaleja ei nähty useista paikoista huolimatta. Voittomaalikilpailussa ainoasta osumasta vastasi Antoine Morand.

JYPin seuraava ottelu on perjantaina, kun Tappara tulee kylään LähiTapiola Areenalle.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen