Raportti: Merkkipaalumaalit katkaisivat JYPin tappioputken

Lappeenrannan lauantai-illassa JYPin määränä oli katkaista neljän ottelun tappioputki. Perjantaisen Tappara-ottelun ilme kantoi loistavasti myös viikonlopun jälkimmäiseen peliin. Kun myös tulosta syntyi, JYP nappasi vakuuttavan 4–1-voiton.

Voittomaali nähtiin jo avauserässä, kun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana JYP osui kahdesti. Ensin Jerry Turkulainen iski uransa 100. maalinsa ja heti perään Balazs Varga iski uransa ensimmäisen Liiga-osuman.

– Kova taisteluvoitto. Eilen pelasimme jo hyvin ja olimme pelissä kiinni, tänään halusimme saada samaa näkyviin, Varga totesi MTV:n lähetyksessä.

Maalinteossa onnistuivat myös C.J. Smith ja 31 ottelun maalittoman putkensa katkaissut Robert Rooba. Veini Vehviläinen otti tarvittavat kopit vaikeina hetkinä torjuen yhteensä 20 kertaa.

Ero pudotuspeliviivan ylle on illan tulosten johdosta kuusi pistettä.

Tehokas alku

JYP pelasi eilen perjantaina ja matkusti täksi illaksi Lappeenrantaan, kun taas SaiPa odotteli eilen tämäniltaista ottelua. Tältä kantilta saattoi povata JYPille iskun paikkaa heti ottelun alussa.

JYP tuli otteluun päättäväisesti sisään. Reilun ensimmäisen kympin hallinta tuotti myös kaksi maalia, joten toisin kuin eilen, hallinta käännettiin myös tulokseksi.

Jo ottelun ensimmäisellä minuutilla Anttoni Honka tarjoili Jerry Turkulaiselle unelmapaikan, josta hän ei erehtynyt. Erän puolivälin tienoilla oli Balazs Vargan tarkka rannelaukaus ohitti Kari Piiroisen.

– Sain hyvän syötön Winbergiltä. Hyvä maski, niin oli helppo viimeistellä. On ollut jo aiemmin muutama paikka, joten vähän odotettukin, vaikkei se päähomma olekaan.

Toinen erä oli huomattavasti tasaisempaa pelaamista. Peli aaltoili avauserää reippaammin päästä päähän, mikä avasi molemmilla omia iskun paikkojaan. Eikä vähiten ylivoimalla, joita SaiPalle aukesi kaksi ja JYPille yksi.

JYP halusi tuoda eilistä taisteluilmettä myös tämän illan kamppailuun ja se ilmeni omissa alivoimatilanteissa. Vaikka SaiPa piti painetta yllä ja laukoi hanakasti, JYPin maalinedusta pysyi siistinä ja Veini Vehviläinen torjui kiekkoja vakuuttavasti.

Päätöserään lähdettiin 2–0-tilanteessa, joten oli odotettavissa, että sputnikit lähtevät laittamaan kaiken likoon viimeisellä 20-minuuttisella. SaiPa saikin nopean kavennusosuman, kun Otto Kivenmäki karkasi alivoimalla läpiajoon.

Tätä lukuun ottamatta SaiPan kiri jäi jopa yllättävän vaisuksi. C.J. Smith onnistui heti seuraavassa vaihdossa viemään vieraat 3–1-johtoon, minkä jälkeen ilmassa ei enää käytännössä leijunut jännitystä voittajasta.

SaiPan kiriä rikkoivat rangaistukset, joiden aikana JYPille aukesi paikkoja lisäosumiin. Niitä ei kuitenkaan nähty ennenkuin Robert Rooba viimeisteli loppulukemat 4–1 tyhjään maaliin.

JYPin seuraava otatus on keskiviikkona, kun KalPa tulee kylään Jyväskylään.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Kimmo Metsälä/Liiga