Raportti: Ässät kasvatti JYPin tappioputken kahdeksaan – Turkulainen kipusi pistepörssin kärkipaikalle

JYP lähti lauantain ratoksi kiusaamaan Ässiä, joka oli kotiyleisönsä edessä pakkovoiton edessä. Paikalle oli saapunut myös komea määrä kannattajia osoittamassa tukeaan joukkueelle.

Pitkään JYP pystyikin pistämään patapaitoja ahtaalle, mutta toisen erän puolivälin kaksi pikamaalia käytännössä ratkaisivat ottelun. JYP onnistui ottelun loppuhetkillä rikkomaan kuparisensa ja lopulta lukemiksi kirjattiin 4–1.

– Kaveri oli pari maalia nälkäisempi. Hyvin taistelimme, mutta ei riittänyt tuon enempään, Teemu Eronen summaa.

Jerry Turkulainen nappasi maaliin syöttöpisteen ja nousi pistepörssin yksinäiseksi kärjeksi 62 tehopisteellä. Toinen merkittävä asia illassa oli Valtteri Alirannan Liiga-debyytti, joka jäi vallan lyhykäiseksi.

(Kuva: Tomi Vastamäki)

Innokas debytantti

Ottelu sai JYPin kannalta haastavan alun, kun debyyttiään pelannut Aliranta sai ensiminuuteilla ulosajon pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. JYP kuitenkin selvitti alivoiman kunnialla ja Veini Vehviläinen otti pari hyvää torjuntaa.

Erän edetessä rentous huokui vierasjoukkueen pelaamisesta. Pelin kuva oli melko tasainen, eikä kumpikaan maalipaikoilla juhlinut. Molempiin päihin aukesi yksittäisiä paikkoja, mutta lopulta avauserä pelattiin maalittomana.

Toisen erän alkuun Ässät sai lisättyä hallintaansa, mutta tuskaisuus näkyi hyökkäyspelissä ja erityisesti maalipaikkojen luomisessa. Monien yllätykseksi myös JYP oli fyysisempi joukkue ja menettämisen pelko huokui patapaitojen otteista, kunnes toisen erän puolivälissä Roope Talaja iski vapauttavan avausmaalin.

Käytännössä heti perään hyökkäysalueen harhasyöttö avasi Ässille ylivoimahyökkäyksen, ja Alirannan taklauksessa kovia kokenut Leevi Viitala tälläsi kiekon ohi Vehviläisen.

JYPin hyökkäyksissä laukaukset jäivät usein ässäblokkeihin, eikä Niklas Rubinia haastettu kovinkaan usein.

JYPin kirillä oli hidas alku, mutta viimeiselle kympille paine alkoi kasaantua Ässien päätyyn. Paineistus pakotti porilaiset pelaamaan sääntöjen rajamailla, ja lopulta mahdollisuus myös kuparisen rikkomiseen aukesi. Ylivoima ei kuitenkaan jättänyt jälkipolville kerrottavaa.

Heti alivoimansa perään Ässät onnistui iskemään kolmannen maalinsa rangaistuslaukauksesta ennen kuin Juuso Puustinen rikkoi JYPin lähes 170 minuutin mittaisen nollaputken. Loppulukemat 4–1 Ässät viimeisteli tyhjään maaliin.

– Tässä vaiheessa se oli tärkein ja hyvä asia, että Jerry sai sen yhden pisteen. Tiistaina yritetään pelata vielä pörssin voitto hänelle, Eronen summaa.

JYPin kausi 2023-24 tulee päätökseen tiistaina kotona, kun Lukko tulee kylään.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Tomi Vastamäki