Raportti: Kausi päättyi kotijuhliin – Turkulaisen viimeinen kruunu jäi puuttumaan

Päätetään kausi voittoon ja pelataan Jerry Turkulaiselle pistepörssin voitto. Siinä oli teemat runkosarjan päätöskierrokselle.

Päätöserässä tilanne näytti vielä hyvältä, kun Turkulainen johti pistepörssiä ja JYP ottelua 4-2. Oula Palveen tehohetki päätöserässä kuitenkin nosti hänet pisteellä ohi pistepörssin voittajaksi ja Lukkokin tuli vielä tasoihin.

Voittomaalikilpailussa JYP vei kuitenkin pidemmän korren ja voitti ottelun lukemin 5-4.

Vaikka pistepörssin voittoa ei tullut, palkinnoitta Turkulainen ei jäänyt. Liiga-pelaajat äänestivät Turkulaisen Kultainen Kypärä-palkinnon voittajaksi, joka jaetaan Liigan parhaalle pelaajalle.

– Minua pidetiin kartalla pistepörssin tilanteesta. Ei riittänyt, paikkoja oli kyllä. Ei mahda minkään, mutta ei se mitään. Palkinto merkkaa paljon, sillä kanssapelaajat sen ovat äänestäneet.

– Pirun tärkeä, että voitettiin tämä. Aika tyhjä olo tällä hetkellä. Henkisesti rankka kausi, vaikka oma peli onkin kulkenut.

Kyseessä oli Turkulaisen uran viimeinen peli JYPissä – toistaiseksi.

– Seura ja kaupunki ovat jättäneet minuun lähtemättömän jäljen. Toivottavasti minäkin jonkinlaisen jäljen tänne. Haluan pelata täällä vielä joku päivä, Turkulainen sanoo.

Vahva alku

Alun juhlaseremoniat Turkulaisen ympärillä nostattivat Hippoksen tunnelmaa. Kannatus pysyikin kovana ja tunnelma sähköisenä läpi illan.

JYP tuli avauserään täynnä puhtia. Halu jättää kaikki jäälle oli helposti aistittavissa siitä, kuinka tilanteet ja taklaukset vietiin loppuun.

Kotiyleisö pääsikin tuulettamaan nopeasti, kun Turkulaisen vapauttavan syötön jälkeen Tobias Winberg pääsi tälläämään ottelun avausmaalin.

Lukko oli erän aikana enemmän kiekkoa hallitseva joukkue. JYPin viisikko hajosi muutamaan otteeseen pahasti, mikä avasi muutaman huippupaikan vieraille, mutta Veini Vehviläisen huippuotteilla maali pysyi koskemattomana.

Vielä ennen erän loppua Reid Gardiner onnistui muuttamaan lukemiksi 2–0.

Toinen erä sai JYPin kannalta harmillisen alun, kun Jami Krannila pääsi lyömään kiekon maalinedustalta sisään vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen.

Lukko sortui erän aikana myös kurittomuuteen, kun JYP pääsi kokeilemaan kolmesti ylivoimansa toimivuutta. Turkulaiselle haettiin ahnaasti lisäpisteitä, mutta niitä ei kuitenkaan nähty.

Erän loppuun nähtiin vielä yksi kauden erikoisimmista tilanteista, kun Lukon Julius Mattila pääsi puolittaiseen läpiajoon ja laukoi kiekon maaliin. Tuomarit eivät kuitenkaan nähneet maalia, vaan antoivat pelin jatkua ja Elias Huttu pääsi lyömään uransa ensimmäisen maalin. Tämän jälkeen Lukon tilannetta lähdettiin tutkimaan videolta ja peliä jatkettiin 2–2-tilanteesta.

JYP tuli päätöserään päättäväisellä ilmeellä ja iski avauskympille kahdesti. Ensin Braden Christoffer ohjasi hurrikaanipaidat johtoon ja juuri ennen erän puoliväliä Gardiner sai videotarkistuksen jälkeen tililleen toisen osuman.

Lukko tuli ottelussa vielä tasoihin, joten voittaja ratkaistiin ylitöillä. Lukko haki voitto-osumaa jatkoajalla jopa ilman maalivahtia, mutta Turkulainen tai muut hurrikaanipaidat eivät maalinteossa onnistuneet.

Voittomaalikilpailussa JYPistä Gardinerin lisäksi osui C.J. Smith. Vehviläistä ei kilpailussa ohitettu.

– Aivan karmea pettymys kausi on ollut, mutta haluan kiittää kaikkia JYPin matkassa olleita. Raskaita aikoja niin pelaajille kuin itsellekin, Mikko Heiskanen päättää.

Toimittaja: Jere Korkalainen/Hevoshullu
Kuvat: Jiri Halttunen/NHL.com