Raportti: Lahden perjantai-ilta ei jättänyt jälkipolville kerrottavaa

Paineettomasti muita kiusaava JYP matkusti perjantai-illaksi Lahteen kolmossijaa tavoittelevan Pelicansin vieraaksi. Panoksettomuus näkyi hurrikaanipaitojen latauksessa illan otteluun, kun isännät vaikuttivat valmiimmilta pelaamaan.

Pelicans ei maalipaikoilla mässäillyt, mutta oli paikoissaan tehokas ja piti pisteet lukemin 3–0. Niklas Kokko tarvitsi nollapeliinsä 22 torjuntaa. Tappio oli JYPin seitsemäs peräkkäinen.

– Kyllä on vaikeaa kaivaa latausta, kun ei panosta ole. Sitä kautta myös voittaminen on vaikeaa. Pelicans pelaa vielä kotiedusta, niin uskon heidän olleen valmiimpia pelaamaan, Jesse Pulkkinen summaa.

Kun JYPin lisäksi myös HPK hävisi, 100-vuotisjuhlakauden sijoitukseksi varmistui 13:s sija.

Pelicans – JYP

Haasteista alusta alkaen

JYPin ilta Lahdessa sai kammottavan alun, kun Jarkko Malinen putosi kokoonpanosta ottelun alla. Ensimmäistä takaiskuakaan ei tarvinnut kauaa odottaa, kun Pelicans iski ensimmäisellä ylivoimallaan vajaan neljän minuutin kohdalla. Ryan Lasch onnistui yllättämään Veini Vehviläisen miinuskulmasta.

Myös JYPille aukesi erikoistilannemahdollisuus, kun tasoitusta päästiin hakemaan kahden miehen ylivoimalla. Ylivoimakuviot jäivät kuitenkin ponnettomiksi, yhtä Reid Gardinerin laukausta lukuun ottamatta.

Kauttaaltaan erä oli meko tasainen ja laadukkaat maalipaikat olivat vähissä. Erän viimeisillä minuuteilla Vehviläinen paikkasi erheensä torjumalla lähes varmalta näyttäneen Toni Utusen maalin ja toisessa päädyssä Anttoni Honka ei saanut pomppivaa kiekkoa puolityhjään maaliin.

 

Toinen erä alkoi Pelicans-komennossa, mutta ensimmäisen kympin kovasta myllystä hurrikaanipaidat selvisivät takaiskuitta. Kun Pelicans sai kovalla paineistuksella kiekonhallintaa itselleen, JYPin kiekollinen pelaaminen jäi harvoihin vastaiskuihin, joista laatupaikkoja tasoitukseen ei auennut.

Pelicansin johto kasvoi erän puolivälin jälkeen, kun Ben Blood ajoi väkevästi maalille ja runnoi kiekon maaliin. Jäällä tuomaristo ei maalia nähnyt, mutta videotarkistuksen jälkeen tilanne muuttui lukemiin 2–0.

Erän loppupuolella JYP pääsi yrittämään kiriasetelmien parantamista ylivoimalla, mutta tuloksena oli vain kaksi Pelicansin ylivoimahyökkäystä. Näitä lahtelaiset eivät käyttäneet, mutta menivät vielä erän viimeisellä minuutilla ylivoimalla kolmen maalin karkumatkalle.

Pelicans – JYP

Päätöserässä oli vahvaa pelailun makua. Pelicans nosti jalan täysin kaasulta, mikä avasi JYPillä hallintamahdollisuuden. Viimeisillä minuuteilla vieraat alkoivat saada pyörityksiä aikaiseksi, joissa Jerry Turkulaiselle haettiin pisteitä pistepörssin voittokamppailussa. Maaleja ei kuitenkaan nähty.

JYP pelaa seuraavan ottelunsa huomenna lauantaina, jolloin ohjelmassa on kauden viimeinen vierasottelu Ässien vieraana.

– Voittoonhan se olisi kiva kausi päättää, niin lähdetään niitä vielä hakemaan, Pulkkinen päättää.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Tomi Natri/Liiga

Pelicans – JYP