Raportti: Paluita, debyytteja ja hyvästejä – Lopulta pudotuspelihaaveet hautautuivat lopullisesti

JYP tuli väkevästi sisään, mutta ei onnistunut katkaisemaan nyt kuuteen otteluun venynyttä tappioputkeaan. Hurrikaanipaidat johtivat ottelua kahdella maalilla, mutta Sport nousi toisessa erässä rinnalle ja päätöserässä ohi. Vastausta isännillä ei enää ollut, joten loppulukemat kirjattiin 2–3.

– Pääsimme hieman varkain johtoon. Harmittaa, että kaikki kolme vastustajan maalia tuli meidän lavastamme. Päätöserässä oli pakko ihailla Sportin kurinalaista tapaa puolustaa johtoasemaa, Mikko Heiskanen tiivistää.

Ottelu toi ilonhetkiä myös kahdelle hurrikaanipelurille. Elias Huttu pääsi pelaamaan oman Liiga-debyyttinsä ja Reid Gardiner palasi kokoonpanoon lähes kuukauden tauon jälkeen. Kanadalaishyökkääjä oli muuten oma itsensä, mutta hanakka laukominen ei tällä kertaa tuottanut maaleja.

– Peli oli tasainen ja molemmilla oli omat paikkansa, mutta meillä ei vain riittänyt lopulta. Henkilökohtaisella tasolla tuntui hyvältä tulla takaisin ja nähdä jalkojen toimivan, Gardiner summaa.

Tappio vei JYPin viimeisetkin pudotuspelimahdollisuudet, joten 100-vuotisjuhlakausi päättyy runkosarjaan.

Seremonia-alku

Ottelun alla nähtiin tunteikas hetki, kun viimeistä kertaa Hippokselle Liiga-päävalmentajana saapunut Risto Dufva palkittiin JYPin toimesta.

JYP tuli seremonioiden jälkeen peliin päättäväisellä kamppailuilmeellä. Vaikka kotijoukkue oli enemmän vastaanottavana osapuolena, Sportin hyökkäyksiä onnistuttiin ohjaamaan kulmiin ja maalinedustaa puolustamaan miehekkäästi.

Omissa paikoissaan hurrikaanipaidat olivat tehokkaita. C.J. Smith taituroi ensin JYPin johtoon ja hieman myöhemmin Jarkko Malinen onnistui alivoimalla ujuttumaan kiekon verkkoon.

Toisessa erässä peli kääntyi päälaelleen. Sport onnistui hyökkäämään kerta toisensa jälkeen, kun isännät olivat huolimattomia kiekon kanssa. Kuin tätä kuvastaen Sport pääsi alivoimalla iskemään kavennuksen, kun Erik Riskan läpiajon jälkeen Anton Stråka hakkasi karat sisään. Erän puolivälissä Theodor Johnsson onnistui ohittamaan Veini Vehviläisen.

–Tuli hasseja. Olimme purjeessa, joten sitä kautta maalit olivat ansaittuja, Heiskanen kertaa.

JYPin kiekollinen peli jäi muutamiin harppuunahyökkäyksiin. Niistäkin syntyi pari laatupaikkaa, mutta Jesse Pulkkisen laukaus osui tolppaan ja Gardinerin yritykseen Miroslav Svoboda suoritti paraatipelastuksen. Näin päätöserään lähdettiin 2–2-tilanteessa.

– Sport sai hengen päälle ensimmäisestä maalistaan, emmekä pystyneet siihen vastaamaan, Gardiner harmittelee toista erää.

Päätöserä ehti vanhentua kolme ja puoli minuuttia ennen Viljami Niemisen voitto-osumaa. Tuon jälkeen JYP sai puolittaista kiriä aikaiseksi, mutta laatupaikat jäivät vähiin.

Kautta on jäljellä kolme ottelua. Loukkaantuminen vei Gardinerin mahdollisuudet kilpailla maalikuninkuudesta, mutta intoa kauden viimeisiin peleihin riittää.

– Loukkaantumiset ovat osa tätä lajia, mutta tuntuu todella hyvältä olla takaisin. Pitää yrittää nauttia ja antaa kaikkensa viimeisissä peleissä.

Seuraava ottelu on perjantaina Lahdessa Pelicansin vieraana.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen