JYP ensi kertaa Mikkeliin

Hurrikaani suuntaa tänään lauantaina Mikkeliin, jossa vastaan asettuu ensimmäistä kertaa sarjanousija Mikkelin Jukurit. Risto Dufvan luotsaamissa sarvipaidoissa on jyväskyläläisille monta tuttua pelaajaa.

JYP kohtaa lauantai-illan ottelussa kovassa vireessä olevan sarjanousijan. Risto Dufvan ja Ville Niemisen luotsaama Jukurit on yllättänyt alkukauden pirteille otteilla monet asiantuntijat. Sarjakolmosena majaileva Jukurit kukisti perjantaina vieraskaukalossa Pelicansin. JYP aikoo kuitenkin katkaista mikkeliläisten liidon jämäkällä ja tylyllä pelillä.

Hurrikaanipaidat lähtevät Mikkeliin sisukkaina ja erittäin nälkäisinä. Onhan alla perjantain kitkerä tappio jatkoajalla HIFK:lle.

– Mukava lähteä Mikkeliin pelaamaan pitkästä aikaa. Risto luo varmasti fiilistä ja tunnelmaa on hallissa. Pitää laittaa jalat liikkumaan, kaksi maalia HIFK:n verkkoon perjantaina takonut Antti Suomela sanoo.

– Itse en ole ikinä Mikkelissä Liigaa pelannut. Varmasti siitä tulee mukava kokemus, Suomela jatkaa.

Suomelan rinnalla TSN-ketjussa viilettävä Jani Tuppurainen kunnostautui perjantaina syöttönikkarina. Lauantaina Mikkelissä on pystyttävä kuitenkin vielä parempaan. Turhat jäähyt on karsittava pois ja kiekko pitää laittaa reppuun, kun paikka aukeaa.

– Saatiin onnistumiset ja ne ruokkii itseluottamusta. Parempaan pitää kuitenkin pystyä. Huono maku jäi. Ärsyttää aika paljon, Tuppurainen ruoti eilisen pelin jälkeen.

– Pitää ottaa eilisestä hyvät asiat mukaan ja jättää huonot pois, päävalmentaja Marko Virtanen puolestaan summasi lyhyesti sotasuunnitelman lauantai-illalle.

JYP on viilannut aavistuksen kokoonpanoja eilisestä. Juha-Pekka Hytönen ja Henri Kanninen vaihtavat paikkaa ykkös- ja kakkosvitjassa. JP saakin rinnalleen vanhan tutkaparinsa Ossi Louhivaaran. Nelosketjussa Robert Rooba palaa kokoonpanoon ja huilivuorossa on Joel Sund.

Hurrikaanin maalia vartioi Mikkelissä Markus Ruusu, joka korvaa sairastuneen Veini Vehviläisen. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti vasta kello 19.00.

JYPin seuraava kotipeli on vuorossa ensi torstaina, kun Synergia-areenalle saapuu Lahden Pelicans. Liput kamppailuun voit ostaa TÄSTÄ LINKISTÄ.

JYP suuntaa Mikkeliin seuraavalla kokoonpanolla:

1: Janne Tavi – Juha-Pekka Hytönen – Ossi Louhivaara

Sami Niku – Juha Uotila

2: Janne Kolehmainen – Henri Kanninen – Jerry Turkulainen

Niklas Friman – Nolan Yonkman

3: Jani Tuppurainen – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Olli Aitola – Juuso Vainio

4: Mikko Salmio – Valtteri Hotakainen – Robert Rooba

Mikko Kalteva

Maalissa: Veini Vehviläinen (Pekka Tuokkola)