JYP matkustaa Ouluun Kärppien vieraaksi

JYP pelaa viimeisen liigaottelunsa ennen maajoukkuetaukoa tänään lauantaina. Hurrikaani kohtaa Oulun Raksilassa alavireisesti kautensa aloittaneen Kärppien joukkueen. Kyseessä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella.

Perjantain maukas voitto Jukureista toi varmasti rauhaa JYPin tekemiseen. Pitkästä aikaa JYP pystyi ehjään 60 minuutin suoritukseen, jota haetaan myös tämän päivän kamppailussa.

– Saatiin pelattua ehjä 60-minuuttinen Jukureita vastaan. Tehtiin töitä ja taisteltiin koko ajan. Se oli voiton ratkaisu.- Meillä oli kaikilla fokus pelissä, perjantaina kauden avausmaalinsa sivaltanut Mikko Kalteva sanoo.

– Ollaan aina pelattu hyvin Oulussa, joten hyvillä mielin lähdetään reissuun. Jatketaan samaa rataa kuin Jukureita vastaan. Pidetään tästä fiiliksestä kiinni ja tehdään kovasti hommia, Kalteva jatkaa.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet viimeisestä viidestä pelistä kaksi. JYP ja Kärpät ovat myös sarjataulukossa toistensa tuntumassa yhden pisteen erolla Hurrikaanin eduksi. Kurinalainen puolustuspeli ja kova työmoraali ovat joka pelin voittotaistelua ajatellen avainasemassa. Vieraskentällä tämä korostuu entisestään.

– Työ, työ ja työ. Työnteon kautta tulee palkintoa. Siitä ajatuksesta pitää lähteä liikkeelle, Tuomas Pihlman paaluttaa.

Kokoonpanoon on saatu mieluisa vahvistus, kun Mikko Kuukka on toipunut pelikuntoon. Mies kävi jo Akatemian puolella pelaamassa ja räppäsi siellä myös yhden maalin. Kuukka tulee olemaan tärkeä palanen JYPin nuoressa pakistossa. Pian 31-vuotisjuhliaan viettävällä Kuukalla on vyöllään muhkeat 471 ottelua Liigassa.

Nelosvitjaan on tehty yksi muutos. Micke Saari on huiluvuorossa ja hänen paikkansa ottaa Mikko Salmio. Jokohan Oulussa saataisiin myös Salmion ketsuppipullit räjäytettyä auki?

JYPin maalia vartioi Oulussa Veini Vehviläinen. Luukkuvahtina toimii Pekka Tuokkola.

Kiekko putoaa jäähän Raksilassa kello 17.00.

JYP kohtaa Jukurit seuraavalla kokoonpanolla:

1: Janne Kolehmainen – Valtteri Hotakainen – Tuomas Pihlman

Juuso Pulli – Juuso Vainio

2: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Nolan Yonkman

3: Jani Tuppurainen – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

4: Mikko Salmio – Henri Kanninen – Robert Rooba

Mikko Kuukka

Maalissa: Veini Vehviläinen (Pekka Tuokkola)