JYP metsästää voittoa Hakametsästä

Hurrikaani matkustaa Ilveksen vieraaksi erittäin nälkäisenä. Eilinen KooKoo-tappio on pyyhitty mielistä pois. JYP haluaa nylkeä tupsukorvat ja palata voittojen tielle.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi Jyväskylässä Ilveksen voittoon voittomaalikisan jälkeen lukemin 3-2. Voitto oli Ilvekselle ensimmäinen Jyväskylässä liki kymmeneen vuoteen. Siinäkin mielessä revanssihenkeä on ilmassa. Perjantai-iltana KooKoota vastaan JYP oli tehoton maalipaikoissa, mutta myös puolustuspeli unohtui välillä maalihimossa.

– Parempi puolustuspeli kääntää pelit voitoksi. Siihen pitää parantaa. Voittoja pitää raapia tyylillä kuin tyylillä. Kukaan ei muista enää keväällä miten voitot on napsittu, KooKoo-pelissä maalinteossa onnistunut Janne Kolehmainen huomauttaa.

– Välillä kun turhautuu siihen, että maaleja ei tule, niin sitten on helposti ylipelaamista. Vähän meillä KooKoota vastaan unohtui välillä puolustaminen ja he saivat ylivoimahyökkäyksiä liikaa, Janne Tavi säestää.

Ilves pelasi viimeksi tiistaina, kun joukkue kyykkäsi KooKoon vieraana maalein 1-5. Tupsukorvilla on takanaan viiden ottelun mittainen tappioputki.

– Kova kamppalu on luvassa. Ilves saa pistää töppöstä liikkeelle. Toki omankin jalan pitää liikkua. Meidän vahvuudet on maalineduskamppailussa. Meillä on enemmän voimaa. Me on jo hyvin saatu miestä ja kiekkoa maalille. Nyt vaan pitää lyödä kiekot reppuun, Tavi ennakoi.

JYPin kokoonpano on miltein sama kuin perjantain KooKoo-taistossa. Janne Kolehmainen ja Mikko Salmio vaihtavat paikkoja. Kolmosketjuun on puolestaan nostettu Micke Saari ja Robert Rooba on sivussa. Maalilla jatkaa Pekka Tuokkola.

Ilves puolestaan esittelee kotiyleisölleen uuden hankinnan, kun uusi ulkomaalaisvahvistus Jerry D’Amigo tekee debyyttinsä. Yhdysvaltalaishyökkääjä on pelannut lähes koko uransa AHL-liigassa, mutta on vyöllä myös reilut 30 kamppailua NHL:ssä Toronto Maple Leafsin ja Buffalo Sabresin paidassa.

JYP pelaa Ilvestä vastaan seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Juha Uotila

2: Janne Kolehmainen – Henri Kanninen – Arttu Likola

Urho Vaakanainen – Nolan Yonkman

3: Jani Tuppurainen – Antti Suomela – Micke Saari

Mikko Kalteva – Juuso Vainio

4: Mikko Salmio – Valtteri Hotakainen – Tuomas Pihlman

Niklas Friman

Maalissa: Pekka Tuokkola (Markus Ruusu)