JYP vastaan Lukko – ”Pisteitä pitää ottaa”

JYPin kolmen ottelun viikko starttaa tiistaina kotipelillä Rauman Lukkoa vastaan. Lauantaina edellisessä taistelussa Porissa Ässät nousi viime hetkellä voittoon. Synergia-areenalle luisteleekin tiistaina varmasti erittäin nälkäinen kotijoukkue.

Viime kaudella JYP pystyi viemään nimiinsä kaikki kauden neljä ottelua, joskin pelit olivat jokainen erittäin tiukkoja kapinoita. Lukko on aloittanut kauden alavireisesti, mutta saapuu Jyväskylään varmasti voitontahtoisena. JYPin pitää pystyä ehjään ja kurinalaiseen 60-minuuttiseen.

– Viime pelissä harmittavasti menetettiin pisteet lopussa. Nyt meidän on saatava jäälle uusi ilme. Varmasti ollaan valmiita, sillä me ollaan viikonloppu ladattu akkuja, JYPin työmyyrä Mikko Salmio kommentoi pelin alla.

– Lukolla on ollut meidän tavoin vähän käynnistymisvaikeuksia. Luvassa on ihan varmasti tiukka taistelu. Pisteitä pitää ottaa. Meidän on ehdottomasti saatava pelattua ehjä 60-minuuttinen. Meillä on ollut hyviä hetkiä, kuten Porissa toinen erä oli varmasti kauden paras. Peli ei ole kuitenkaan ihan säilynyt kasassa loppuun saakka. Pelin ratkaisevat virheet pitää saada pois, Salmio jatkoi.

JYP on nostanut jälleen kokoonpanoon uuden nimen, kun Arttu Likola tekee debyyttinsä hurrikaaninutussa. Likola on ollut Akatemian tärkeimpiä pelaajia jo jonkin aikaa. Vuonna 1994 syntynyt hyökkääjä olo lähellä liigadebyyttiä jo viime kaudella, mutta loukkaantumiset estivät unelman täyttymisen. Alkukaudesta luotettava ja kova työmies on takonut Mestiksessä 11 peliin saman verran tehopisteitä.

Likola pääsee debyytissään Mikko Salmion ja Henri Kannisen kakkosvitjaan. Ykkösketjussa on edellisestä pelistä tutut Jerry Turkulainen, kapteeni Juha-Pekka Hytönen sekä Janne Tavi. Varsinkin Tavia kannattaa tarkkailla tiistai-illan taistossa, sillä mies on ollut viime peleissä lähes pitelemätön. Lokakuun peleistä Tavi on kirjauttanut jo seitsemän tehopistettä.

Lauantaina JYPin loukkaantumissuma sai jatkoa, kun Joonas Nättinen joutui jättämään pelin kesken. Nättisen tilalle Jani Tuppuraisen ja Antti Suomelan rinnalle on nostettu Robert Rooba.

JYPin maalia vartioi Lukko-pelissä Pekka Tuokkola. Luukkuvahtina toimii Markus Ruusu.

Liput illaan kiihkeään taistoon voit lunastaa TÄÄLTÄ.

JYP kohtaa Lukon seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Juha Uotila

2: Mikko Salmio – Henri Kanninen – Arttu Likola

Urho Vaakanainen – Nolan Yonkman

3: Jani Tuppurainen – Antti Suomela – Robert Rooba

Mikko Kalteva – Juuso Vainio

4: Janne Kolehmainen – Valtteri Hotakainen – Tuomas Pihlman

Niklas Friman

Maalissa: Pekka Tuokkola (Markus Ruusu)