Nättinen kokoonpanossa – JYP kohtaa Jukurit

JYP on saanut treenata kuvioita kuntoon koko viikon. Nälkäinen, taisteleva ja varmasti latautunut Hurrikaani. Sellaista sopii odottaa Synergia-areenalle perjantai-iltana. Kotiluolassa vastassa sarjanousija Mikkelin Jukurit.

Jukurit nappasi torstaina ison päänahan, kun se kaatoi kotijäällään sarjakärki Tapparan maalein 2-1. Jukurit pelasi eilen, mutta väsymys tuskin painaa jaloissa makoisan voittopelin jälkeen. JYP on puolestaan huilannut koko viikon, sillä viimeksi Hurrikaani oli tositoimissa viime lauantaina Tampereella, jossa takkiin tuli Ilvekseltä maalein 0-2.

– Tavallaan on hyvä tietenkin, että saa huilata ja laittaa paikkoja kuntoon. Mutta tilanne olisi sama missä vaiheessa kautta tahansa. Paljon on toki menty. Nyt tämä kelkka pitää kääntää yhdessä, JYPin Mikko Kalteva kommentoi lauantai pelin jälkeen

Jukurit ei jätä varmasti yhtään jyväskyläläistä kiekkofania kylmäksi. Onhan päävalmentajana Mikkelissä kaikille tuttu Risto Dufva. Myös jyväskyläläistaustaisia pelaajia on kokoonpanossa paljon. Jukureita tätä nykyä edustavat Turo Asplund, Topi Nättinen, Miika Roine ja Valtteri Hietanen.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Mikkelissä JYP niisti voiton voittolaukauskisan jälkeen maalein 3-2. Tuolloin JYPin tähtenä tuikki Markus Ruusu, joka napsi debyytissään muhkeat 46 torjuntaa. Edessä on kauden toinen Järvi-Suomen paikalliskamppailu, josta JYPille kelpaa vain voitto.

– Pienissä asioissa pitää parantaa. Kaikkien pitäisi sitoutua täysillä puolustuspeliin. Meidän maalinteko on ollut nyt nihkeää, niin ei meillä ole varaa antaa helppoja maaleja kaverille. Oma pää pitää tilkitä tiukemmin. Siitä lähtee myös hyvä hyökkäyspeli, Kalteva toteaa.

Vaikka JYPin kausi on ollut vielä toistaiseksi alavireinen, on kotikentällä pisteitä kuitenkin ropissut. JYP ei ole nimittäin jäänyt vielä yhdessäkään kauden seitsemästä kotimatsista ilman pisteitä. Yleisön tukea tarvitaan Hurrikaanin avuksi myös tänään!

Tule paikalle, kun Dufvan jukuripäät tulevat ensi kertaa JYPin kotipubiin. Pistetään ääntä halliin ja Hurrikaani raivoamaan Jukureiden päätyyn. Liput illan taistoon voit hankkia TÄÄLTÄ.

JYPin kokoonpanossa on mieluisa paluu sairastuvalta, kun Joonas Nättinen on toipunut pelikuntoon. Nättinen hyökkää jälleen TSN-ketjussa yhdessä Jani Tuppuraisen sekä Antti Suomelan kanssa. Valtteri Hotakaisen rinnalla ovat edelleen kaukalon telaketjumiehet Janne Kolehmainen ja Tuomas Pihlman. Kapteeni Juha-Pekka Hytösen kanssa pelaavat edellisistä peleistä tutut Jerry Turkulainen sekä Janne Tavi.

JYPin maalia perjantai-illan taistelussa vartioi Pekka Tuokkola. Luukkuvahtina toimii Veini Vehviläinen.

JYP kohtaa Jukurit seuraavalla kokoonpanolla:

1: Janne Kolehmainen – Valtteri Hotakainen – Tuomas Pihlman

Juuso Pulli – Juuso Vainio

2: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Nolan Yonkman

3: Jani Tuppurainen – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

4: Micke Saari – Henri Kanninen – Robert Rooba

Juha Uotila

Maalissa: Pekka Tuokkola (Veini Vehviläinen)