Pelicans saapuu JYPin vieraaksi

Pelikaani turbiinissa! Ei vaan Hurrikaanissa! JYP aikoo olla tyly isäntä hyvässä syysvireessä olevalle Lahden Pelicansille. Tiistain Ruotsin reissu toi jatkopaikan CHL-liigassa ja se antaa lisää virtaa myös kotimaan kentille.

JYP kohtaa Pelicansin tällä kaudella ensimmäistä kertaa Liigassa. Pelicans on ollut vahvassa syysvireessä ykköstykkinään yllätysnimi Iikka Kangasniemi, joka on pistepörssin ykkösenä tehoin 5+9. Hurrikaanin kultakypäränä viilettää puolestaan Jani Tuppurainen pistein 3+5.

Pelicans saa JYP-taistoon kovan paluumuuttajan, kun Antti Tyrväinen nähdään lahtelaisjoukkueessa ensi kertaa sitten kauden 2010-2011. Pelicansin kokoonpanosta löytyy myös toinen kovaluinen Tyrväinen, nimittäin velipoika Juhani. JYPin järkälämäisen Nolan Yonkmanin onkin otettava Tyrväisistä luulot pois.

– Aika kovassa iskussa oleva joukkue saadaan vastaan. Heillä on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Lisäksi heillä on nyt uusi vahvistus, mutta kova on miehistö meilläkin, JYPin valmennukseen lukeutuva Ari-Pekka Siekkinen sanoo.

Hurrikaanin on saatava avausvaihdosta lähtien oma peli hyvin käyntiin.

– Oman pelin pitää olla vahvalla tasolla. Vähän kliseisesti meidän liike ja kaksinkamppailupelaaminen pitää olla kunnossa. Siitä lähtee kaikki muu, Siekkinen summaa.

– Myös erikoistilanteissa pitää olla vahva. Ne ovat olleet meidän vahvuuksia alkukaudesta. Sitä rataa pitää jatkaa, ”Kenkä” toteaa.

JYPin uusi väkkärämäinen hyökkääjätulokas Jerry Turkulainen on nostettu ykkösvitjaan kapteeni Juha-Pekka Hytösen ja Janne Tavin rinnalle. Kakkosketjusta löytyy puolestaan uusi JYP-debytantti, kun Micke Saari on nostettu kokoonpanoon Mikko Salmion ja Henri Kannisen vitjaan. Saari pelasi viime kaudella Bluesissa viisi ottelua ilman maalia.

Tuomas Pihlman on vielä Pelicans-ottelun katsomossa pelikieltonsa vuoksi. Sivussa ovat myös Ossi Louhivaara ja Anssi Löfman.

JYPin maalilla jatkaa viime viikolla debyyttinsä tehnyt Markus Ruusu, joka oli Mikkelissä huikeassa vedossa 46 torjunnallaan. Luukkuvahtina toimii Veini Vehviläinen.

Alkukaudesta JYPin kompastuskivi on ollut pelaaminen johtoasemassa. Siihen ei auta kuin yksi lääke ja se on onnistumiset. Tähän tarvitaan myös yleisön tukea!

– Toki me on asiasta puhuttu. Ne on henkimaailman juttuja. Kun onnistuu ja voittaa, niin saa oikeita kokemuksia. Sen jälkeen muistaa helpommin mitä se johtoasemassa pelaaminen vaatii ja mitä lainalaisuuksia siihen kuuluu, Siekkinen pohtii.

Liput illan kuumaan kiekkotrilleriin voit ostaa TÄÄLTÄ.

JYP kohtaa Pelicansin seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Juha Uotila

2: Mikko Salmio – Henri Kanninen – Micke Saari

Niklas Friman – Nolan Yonkman

3: Jani Tuppurainen – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Juuso Vainio

4: Janne Kolehmainen – Valtteri Hotakainen – Joel Sund

Juuso Pulli

Maalissa: Markus Ruusu (Veini Vehviläinen)