Hurrikaanikausi jatkuu KalPaa vastaan – ”Ryhtiä tekemiseen”

Akut on ladattu, kuviot viilattu kuntoon ja menneet unohdettu. Hurrikaanikausi jatkuu tiistai-iltana Synergia-areenalla, kun vastaan luistelee aina yhtä rakas Kuopion KalPa.

JYP on saanut hieroa pelikuvioita kuntoon viime torstaista lähtien, jolloin TPS haki pisteet maalein 3-1 Synergia-areenalta. Tuolloin Hurrikaani jäi niin sanotusti telineisiin, mutta tänä iltana rakas vihollinen KalPa pitää huolen siitä, että latausta ei jää uupumaan. Molemmilla joukkueilla on viime viikolta allaan myös kitkerä tippuminen CHL-liigasta.

JYPin peli oli ennen maajoukkuetaukoa uomissaan, kun voitot napsahtivat sekä Kärppiä että Jukureita vastaan. Sen jälkeen pelivire kuitenkin värähti alakanttiin. Syitä tasonheittelylle on etsitty ja ne on löydetty.

– Vankalla ja hyvällä mielellä lähtee joukkue illan taistoon. Me on keskusteltu asioista ja käyty juttuja läpi. Nyt tarvitaan ryhtiä tekemiseen. Treeneissä on ainakin näkynyt TPS-pelin jälkeen oikeanlainen tekeminen, JYP-valmennuksen Ari-Pekka Siekkinen summaa.

– Meidän on edelleen lähdettävä oman pelin kautta ja oltava siitä koko ajan huolissaan. Suurin huoli meillä oli siitä, että miten voi viikossa hukkua tekeminen niin paljon. Siksi harmitus oli TPS-pelin jälkeen suuri, Siekkinen jatkaa.

KalPa on napannut voitot neljästä edellisestä Liiga-matsista ja kuopiolaiset ovatkin nousseet sarjataulukossa jo toiseksi. Vastus on siis kova, mutta niin on myös Hurrikaani varmasti liekeissä.

– Uskon, että kaikki pelaajat tajuavat nyt homman jujun. Yksilön suorituksesta homma lähtee ja sitten on kollektiivin vuoro. Meidän on parannettava tekemistä jokaisen yksilön osalta, Siekkinen toteaa.

Tavoitteena on ehjä 60-minuuttinen. Jos JYP siihen yltää, on KalPa isoissa ongelmissa Hurrikaanin raivotessa kuopiolaisten päädyssä.

– Tiedossa on ollut, että päänupista se tekeminen lähtee. Ongelmana syksyllä on ollut ehjä 60 minuutin pelin pelaaminen. Voittopeleissä siihen on pystytty, mutta kaikissa muissa otteluissa se on ollut vaillinaista, Siekkinen kokee.

Kokoonpanot ovat varsin tutut edellisistä peleistä. Vain puolustajapareissa on tapahtunut pieniä viilauksia sitten TPS-pelin. Ykköspakkipariin Juuso Vainion rinnalle nousee Mikko Kuukka. Juuso Pulli on seitsemäs puolustaja. JYPin maalia ottelussa vartioi edellisessä taistossa loistanut Veini Vehviläinen.

Kauden ensimmäinen ottelu joukkueiden välillä päättyi KalPan voittoon kotijäällä voittolaukauskisan jälkeen. Tiukkaa taistoa on varmasti luvassa jälleen. JYPillä on edessään kolmen ottelun viikko. Tiistain KalPa-pelin jälkeen urakka jatkuu Tampereella Tapparaa vastaan torstaina. Lauantaina kotipubiin saapuu puolestaan Porin Ässät.

Liput tiistai-illan varmasti kiihkeään kiekkotrillerin voit lunastaa itsellesi TÄÄLTÄ.

JYP kohtaa KalPan seuraavalla kokoonpanolla:

1: Janne Kolehmainen – Valtteri Hotakainen – Tuomas Pihlman

Mikko Kuukka – Juuso Vainio

2: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Nolan Yonkman

3: Jani Tuppurainen – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

4: Mikko Salmio – Henri Kanninen – Robert Rooba

Juuso Pulli

Maalissa: Veini Vehviläinen (Pekka Tuokkola)