JYP kohtaa Ässät Synergia-areenalla perhepelissä

Viikon kaksi ensimmäistä ottelua ovat tuoneet JYPille vain yhden pisteen. Nyt Hurrikaani haluaa palata takaisin voittojen tielle!

Tiistaina JYP koki tappion kotihallissa sarjakakkoselle KalPalle. Torstaina sarjakärki Tappara puolestaan niisti Hurrikaanista voiton jatkoajalla. Vaikka syksy on koitellut JYP-pelaajia kovalla kädellä, on luotto säilynyt joukkueen sisällä.

Molemmissa alkuviikon peleissä oli jälleen nähtävissä hyviä elementtejä. JYPin peli ei vain ole kestänyt täyttä 60-minuuttista. Tähän ja maalintekotehokkuuteen JYP aikoo keskittyä lauantai-illan taistossa.

– Meidän pitää itse hyökätä vahvasti ja pelata kiekolla hyvin. Se on ollut pitkään jo meidän teema. Varmasti saadaan omat voimat Tappara-pelistä, vaikka se tappioon päättyikin. Pelattiin kuitenkin ihan ehjästi ja hyvin. Tappio aina harmittaa, mutta otetaan siitä pelistä positiiviset jutut mukaan ja parannettaan muutamia juttuja, JYP-valmennuksen Ari-Pekka Siekkinen sanoo.

– Meidän pitää olla tehokkaampia. Se jäi päällimmäisenä mieleen Tappara-pelistä. Meillä on vähän synkkä jakso menossa, niin tarvitaan myös onnenkantamoisia, Siekkinen jatkaa.

Ässät sytyttää varmasti Hurrikaanin taisteluun. Patapaidat porskuttavat kolmen ottelun voittoputkessa, jonka JYP aikoo lyödä tylysti poikki kotihallissa.

– Ässät on omanlainen, mutta aika tyypillinen Ahon Jykän joukkue. He pelaavat suoraviivaista jääkiekkoa ja pyrkivät nopeasti eteenpäin sekä suunnanmuutoksiin. Heillä on vahva puolustus- ja riistopelaaminen. Heidän tekeminen lähtee puolustamisen kautta. Se on ihan heidän tavaramerkkinsä, Siekkinen valottaa.

JYP saa kokoonpanoon mieluisia palaajia, kun Joonas Nättinen on lusinut yhden ottelun mittaisen pelikieltonsa. Myös Tuomas Pihlman palaa roosteriin. Molemmat herrojen panos on JYPille merkittävä sekä tasakentällisin että varsinkin ylivoimalla.

Pihlman palaa ykkösvitjaan Juha-Pekka Hytösen ja Janne Kolehmaisen rinnalle. Myös tehokas TSN-ketju tekee comebackin Nättisen paluun myötä. ”Näden” kanssa vitjassa hyökkäävät Jani Tuppurainen ja Antti Suomela.

JYPin maalia vartioi ottelussa Pekka Tuokkola. Veini Vehviläinen toimii luukkuvahtina.

Ässät-peli on koko perheen kiekkotapahtuma. Lätty putoaa jäähän kello 17.00, mutta ovet Synergia-areenalle aukeavat jo 13.45. Ohjelmassa on muun muassa yleisöluistelu, jossa mukana on myös JYPin sekä JYP Akatemian pelaajia.

Perhepelissä 0-12-vuotiaat JYP-kannattajat voivat liittyä myös uuteen faniryhmä Minihurrikaaniin. Minijäälle puolestaan rakennetaan lastenmaailma, johon kuuluu pomppulinna, laukaisukisa ja kasvomaalausta sekä JYP-aiheinen piirustuskilpailu.

Nyt kaikki pienet ja isot fanit hallille kannustamaan JYP takaisin voittojen tielle!

JYP kohtaa Ässät seuraavalla kokoonpanolla:

1: Janne Kolehmainen – Juha-Pekka Hytönen – Tuomas Pihlman

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Jani Tuppurainen– Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

3: Janne Tavi – Henri Kanninen – Jerry Turkulainen

Mikko Kuukka- Juuso Vainio

4: Arttu Likola – Valtteri Hotakainen– Mikko Salmio

Juuso Pulli

Maalissa: Pekka Tuokkola (Veini Vehviläinen)