JYP voittoputkessa – HPK kaatui rankkareissa!

JYP puolusti vahvasti, Pekka Tuokkola loisti maalilla ja palkintona oli kahden pisteen voitto lukemin 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0). Kolmen ottelun viikko huipentuu lauantaina KalPan vieraana.

HPK karkasi ottelussa johtoon jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Mathias Porselandin viivasta laukoma kiekko ohitti miesmuurin takana väijyneen JYP-vahti Pekka Tuokkolan. Sen jälkeen ”Peki” oli kuitenkin muurina JYPin maalilla.

– Ihan erilainen peli kolmeen edelliseen verrattuna. Kuteja tuli paljon, mikä on veskan unelma. Pääsin hyvin ja olin hyvin pelissä mukana, Tuokkola summasi.

JYPin peliä sotki avauserän toisella puoliskolla sekä toisessa erässä jäähyt. Alivoima kuitenkin toimi hyvin ja piti HPK:n liki kokonaan poissa vaarallisimmilta paikoilta. Toiseen erään JYP tasoitti kultakypärän edellisen SaiPa-pelin jälkeen ottaneen Antti Suomelan toimesta.

Suomela yritti ensin vanhanaikaista ja löi sitten paluukiekon miinuskulmasta miltein maalin takaa sisään. Saman tempun mies teki myös tiistaina Lappeenrannassa.

– Espoossa tulee aina kesäisin pelattua sählyä, nimenomaan pihasählyä. Siellä treenaan tälläisiä juttuja. Kiekko on kuitenkin aika pieni. Sain hyvin kimmotettua veskan patjoista, Suomela herkutteli.

– Oma peli kulkee koko ajan paremmin. Pisteitä tykkään tehdä ja ne on mun tavoitteena. Ne kertoo aina sen, että ainakin hyökkäyssuuntaan on tullut onnistuttua, Suomela jatkoi.

Päätöserässä JYP väsähti ja HPK painoi vahvasti päälle. Tuokkola ja uhrautuva puolustus kuitenkin pitivät pelin tasoissa. Lopulta JYPille voiton ratkaisi Janne Tavi, joka oli voittolaukauskisan ainoa onnistuja.

– Tiedettiin, että kovavireinen joukkue tulee vastaan. Tasainen avauserä ja siihen olen ihan tyytyväinen. Vaikea alku tosin, kun ekasta tilanteesta heti sisään. Jäähyt söi meidän energiaa. Aistin jo ekalla erätauolla, että ei ole joukkue ihan fressi, päävalmentaja Marko Virtanen summasi.

– Äärettömän kovaa taistelua. Varsinkin alivoima uhrautui hienosti. Kun virta loppuu, niin tuolta se näyttää niin kuin päätöserässä. Taisteluvoitto ja siihen olen enemmän kuin tyytyväinen. Pystytään puristamaan kovastakin paikasta voitto ja se oli hyvä merkki. Ensimmäinen kolmen voiton putki meille myös. Tälläistä se välillä on. Pakko olla tyytyväinen pisteistä, Virtanen jatkoi.

Maalivahti Tuokkola on ollut veräjän suulla kolmessa edellisessä voittoihin päättyneissä peleissä. Tuokkola on saanut paljon vastuuta ja laittanut nuoret Veini Vehviläisen ja Markus Ruusun kamppailemaan tosissaan peliajasta.

– Hyvä fiilis on pelaamisesta. Välillä sellaiset pelit ovat henkisesti raskaampia, missä pelataan hyvin ja koppeja ei tule paljon. Tänään sai tehdä töitä paljon ja enemmän joutui fysiikka koville. Nyt on joka tapauksessa hyvä fiilis päässä ja kropassa. Urheilu on ihanaa, Tuokkola makusteli.

Hurrikaanikausi jatkuu lauantaina Kuopiossa KalPan vieraana. Sieltä JYP metsästää viikon kolmatta ja neljättäistä perättäistä voittoa. Seuraava kotiottelu on edessä ensi viikon lauantaina, kun vastaan tulee sarjanousija Mikkelin Jukurit. Liput voit lunastaa itsellesi TÄSTÄ LINKISTÄ.